Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Κολοκυθοκεφτέδες


Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινα  κολοκυθάκια, με μαγιά και φρέσκο καλαμπόκι.

2 κολοκυθάκια κίτρινα ή πράσινα ότι έχουμε τριμμένα.
 Επίσης όταν κάνουμε κολοκυθάκια γεμιστά μπορούμε να κάνουμε την ψίχα του κολοκυθιού κεφτεδάκια δεν πετάμε τίποτα
1 φρέσκο καλαμπόκι ωμό ή καλαμπόκι κονσέρβας
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
μυρωδικά άνηθο, μαιδανό, δυόσμο ψιλοκομμένα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένας σφιχτός χυλός, τα κολοκυθάκια βγάζουν υγρά.

Τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.

Ζεσταίνουμε  μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και από τις δύο πλευρές.







5 σχόλια:

  1. Αγαπημένο καλοκαιρινό μεζεδάκι....και μπυρίτσα παγωμένη δίπλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λίλα μου ! ¨Έκανα γεμιστά κολοκυθάκια, και λυπήθηκα να πετάξω την ψίχα τους, κατέληξαν σε κολοκυθοκεφτέδες,¨έγιναν φανταστικοί, με τη μαγιά δεν ρουφάνε πολύ λάδι!
      αλά δεν είναι να μαγειρεύεις με τέτοιες ζέστες αμάν πια!!!
      μόνο μπυρίτσα είναι να πίνεις παγωμένη!!!φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Οι αγαπημένοι μου "ψευτοκεφτέδες"!
    Από τα ωραιότερα καλοκαιρινά μεζεδάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο ορεκτικό!! πολύ αγαπημένο!! καλό μήνα εύχομαι με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ