Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Κλασικό τσήζκεικ με σάλτσα βύσσινο!



Τσήζκεικ
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ή digestive
3-4 κ.σ. βιτάμ  λιωμένο
2 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
2οο γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
ξύσμα και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την επιλάλυψη
1 κονσέρβα βύσσινα
2 κ.σ. κόρν φλάουερ
2-3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε να υγραθούν τα μπισκότα και τά στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτες.
Τα πατάμε με ένα ποτήρι η με τα χέρια μας να στερεοποιηθεί η βάση




.
Για την κρέμα χτυπάμε το τυρί με την κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στρώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση των μπισκότων και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα βύσσινα.



Για την επικάλυψη στραγγίζουμε τα βύσσινα και βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι  ανακατεύουμε το κόρν φλάουερ  και τη ζάχαρη, το βράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα, αφήνουμε να κρυώσουν.



Απλώνουμε τα βύσσινα επάνω στην κρέμα φροντίζουμε να μην είναι ζεστά τα βύσσινα και μας κάτσει η κρέμα.



Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και το απολαμβάνουμε!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ