Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Κρουασανοψωμάκια στη Σουηδία!!!




Ψωμάκια για τη φασολάδα τα ονομάσαμε εμείς!


Ψωμί δεν είχαμε και μέχρι να γίνουν οι γίγαντες στο φούρνο ετοιμάστηκαν και τα ψωμάκια!
Ότι φαγώθηκε με το φαγητό, τα υπόλοιπα για σάντουιτς κόντεψαν να φαγωθούν όλα!!!!!!!



Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό το ασπράδι τον κρόκο για επικάλυψη
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1φακελάκι μαγιά ξερή
Αλεύρι περίπου 4-5 φλιτζάνια ανάλογα το αλεύρι + το αλεύρι που θα ανοίξουμε τ

60 γρ βούτυρο μαλακό για ανάμεσα στα φύλλα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε ένα μαλακό μείγμα να μην κολλάει στα χέρια με τα υλικά μας.





Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες.
Ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε ένα μικρό φυλλαράκι.




Βουτυρώνουμε την κάθε την κάθε μία και τις βάζουμε τη μία επάνω στην άλλη εκτός αυτό το φυλλαράκι που θα είναι το πάνω το τελευταίο δηλαδή.



Ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο και κόβουμε ακτινωτά σε 8 ή 12 κομμάτια.
Η Ελληνίδα μάνα και στη Σουηδία φέρνει τον πλάστη της χαχαα!!!!


Τα τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 30 λεπτά να φουσκώσουν.



Τα περνάμε με τον κρόκο αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε,
Ψήνουμε 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.



Καλή όρεξη!!

4 σχόλια:

  1. Γεια σου Πεπούλα μου νοστιμότατα έγιναν, τα παιδιά μου τα τσακίσανε....τους δε γίγαντες τους είχαν επιθυμήσει και δε σου λέω....!!!! καλό βράδυ γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτησω κάτι? Τα εφτιαξα αλλα ενω απο έξω ψήθηκαν απο μέσα ήθελαν και άλλο ψήσιμο, φαινοταν η ζύμη σαν άψητη τι λέτε να έφταιξε? Πως πρέπει να είναι απο μέσα σαν την ψιχα του ψωμιου? Το φύλλο ήταν λίγο πιο λεπτό απο το δικο σας & μου φουσκωσαν μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ