Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Παντεσπάνι για τούρτα!!!



Αυτό το ωραιότατο παντεσπάνι θα σας λύσει τα χέρια...
Μπορεί να γίνει σε στρόγγυλη φόρμα για τούρτα ή στο ταψί κουζίνας για καλοκαιρινή τάρτα φρούτων, βασικά... όπου χρειάζεται παντεσπάνι.
Εγώ δεν αποφάσισα ακόμη τι τούρτα θα γίνει για τον αγαπημένο μου που γιορτάζει.... μάλλον κάτι με φράουλες σκεφτομαι, είναι και η εποχή τους...
Προτιμώ να κάνω το παντεσπάνι μία μέρα νωρίτερα.

Υλικά:
6 μέτρια αυγά
3 βανίλιες
1/4 φλιτζανιού ή 9 κουταλιές ζεστό νερό
300 γρ, ζάχαρη ή 1 1/2 φλιτζάνι
225 γρ, αλεύρι γ,ο,χ, ή 2 φλιτζάνια αφερούμε 1 δάχτυλο αλευρι από το καθένα
150 γρ,  νισεστέ ή 1 φλιτζάνι γεμάτο
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
Αυτά για όσους δεν έχουν ζυγαριά (αν και η ζυγαριά είναι απαραίτητη για τα γλυκά)

Εκτέλεση:
χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με το ζεστό νερό μέχρι να αφρατέψουν, 5 λεπτά περίπου.







Προσθέτουμε τη ζάχαρη με τις βανίλιες βροχηδόν, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το νισεστέ και το μπέκιν, τα προσθέτουμε λίγο λίγο στα αυγά ενώ έχουμε χαμηλώσει αρκετά την ταχύτητα.




Βάζουμε στη φόρμα που θα χρεισιμοποιήσουμε λαδόκολλα και χύνουμε το μείγμα.
Αν διμιουργιθούν φουσκάλες τις τρυπάμε με οδοντογλυφίδα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το παντεσπάνι 35-45 λεπτά, πρίν τα 30 λεπτά δεν ανοίγουμε το φούρνο, κάνουμε δοκιμή με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν βγαίνει υγρή...τότε αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμη!!!
Το χωρίζουμε στα δύο ή στα τρία ανάλογα πως θέλουμε να το χρεισιμοποιήσουμε!





Τελικά έψησα σε παραλληλόγραμη φόρμα και το έψησα ακριβώς 25 λεπτά, σε στρόγγυλη για τούρτα θέλει τον παραπάνω χρόνο....



Καλή όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ