Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Σιροπιαστά φιογκάκια στο τηγάνι, γεμιστά με φουντούκια και κράμπερι!











Υλικά:
2 αυγά
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές ηλιέλαιο
1/2 φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει για μία ζύμη μέτρια περίπου 500-600 γρ.

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

 Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια
1/2 φλιτζάνι κράμπερι





Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι για 6-7 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε μία μέτρια ζύμη με τα υλικά.



Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.


Ανοίγουμε σε φύλλα όσο μεγάλα μπορούμε, ας τρυπήσουν η ζύμη δεν μας πειράζει.
Διπλώνουμε τα φύλλο μέχρι το μισό σε πιέτες, βάζουμε από ένα κουταλάκι  γέμιση ανά διαστήματα σε 5-6 σιμία, διπλώνουμε, όπως στη φωτογραφία.
Μπορούμε να βάλουμε καρύδια ή αμύγδαλα ότι έχουμε σε ξυρούς καρπούς.
κόβουμε τετράγωνα και με τα χέρια κάνουμε φιόγκους.














Εκτός από τους φιόγκους μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια όπως αυτά τριανταφυλλάκια.








Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.





Τα βουτάμε για 2 λεπτά στο κρύο σιρόπι.







Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια, καρύδια... και λίγη κανέλα!






Καλή όρεξη!




1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα Χρυσα μου.τι να πρωτοθαυμασει κανεις; τα γλυκα -εργα τεχνης η τα λουλουδια.και τα δυο τελεια ομως.να περνατε καλα και τα φιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ