Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Τάρτα, γλυκό ψυγείου με ζελέ βερίκοκο!




Γλυκό ψυγείου με βερίκοκα!

Υλικά:
1 παντεσπάνι σπιτικό ή της αγοράς Εδω:

Για την κρέμα:

1 κουτί φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα ή 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με 200 γρ, κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι σκόνη ζελατίνης

6 -8 βερίκοκα ψιλοκομμένα

2 φακελάκια ζελέ βερίκοκο

Εκτέλεση:
Κάνουμε το παντεσπάνι όπως ΕΔΩ και το χωρίζουμε στη μέση...το κρατάμε για άλλη φορά ΄ή κάνουμε τη μισή δόση.


Εγώ το ψήνω στο συγκεκριμένο ταψί που θα κάνω και το γλυκό μου.
Αφού χωρίσω το παντεσπάνι το περιχύνω με ένα πινέλο με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι, έβαλα σιρόπι από γλυκό κεράσι αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό.



Χτυπάω την σαντιγί αυτή στο κουτάκι 5 λεπτά και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο-λίγο...θα γίνει αφρός... προσθέτω και τη ζελατίνη αραιωμένη σε 2-3 κουταλιές νερό.
Απλώνω την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και τοποθετώ τα βερίκοκα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το ζελέ.
Βάζω 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, διαλύω τη σκόνη και προσθέτω άλλα 2 φλιτζάνια νερό παγωμένο, βάζω στο ψυγείο να αρχίζει να πήζει.
Μόλις γίνει ο ζελές σαν μέλι τον ρίχνουμε επάνω στην κρέμα με τα βερίκοκα.






Στο ψυγείο για ένα βράδυ και...
Καλή όρεξη!!!







1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ