Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα 2018 με πορτοκάλι και αμύγδαλα!









Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!
Ο καινούργιος χρόνος να φέρει στον καθένα, ότι επιθυμεί!!!


Σε γεύσεις πορτοκαλιού φέτος η βασιλόπιτα μου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά οι αγαπημένοι μου ξηροί καρποί...η σοκολάτα...αμύγδαλα προτίμησα...αυτά είχα και καλά που είχα...




Υλικά:
350 γρ, αλεύρι φαρίνα
100 γρ, αμύγδαλα ψημένα κοπανισμένα
4 αυγά
270 γρ, καστανή ζάχαρη ή και μισή-μισή με λευκή
125 γρ, ηλιέλαιο
200 γρ, χυμό πορτοκάλι
1 κουτ, γλυκού σόδα σκόνη
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
50 ml κονιάκ ή (εγώ έβαλα κουαντρό)

Για το γλάσο:
200 γρ. κουβερτούρα σκούρη
Αμύγδαλα φιλέ ελαφρώς ψημένα.
Άχνη ζάχαρη
Ρόδι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς  στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.



Προσθέτουμε το ξύσμα, το λάδι, το κονιάκ και το χυμό με τη σόδα...προσοχή φουσκώνει...μη σας ξεχειλίσει.




Προσθέτουμε τα αμύγδαλα με το αλεύρι αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ.



Σε μία φόρμα 28αρα αποσπώμενη, βάζουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά, χύνουμε το μείγμα.
Τυλίγουμε το κέρμα με αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στη ζύμη.
Βάζουμε τη βασιλόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς και ψήνουμε 45-50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε στο κέντρο με ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει στεγνό και έχει ψηθεί.


Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει μαζί με τη λαδόκολλα, όταν κρυώσει την μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και καλύπτουμε την πίτα, μπορούμε να στολίσουμε όπως μας αρέσει ακόμη και με άχνη...είναι θέμα γούστου, εμένα μου αρέσει η σοκολάτα!!!



Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο, για μπερεκέτι...άχνη για υγεία, και ρόδι για ευημερία και τύχη!!!
Για να κάνουμε τους αριθμούς (όπως μου ζητήθηκε) με λίγη από την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει, για να αλείψουμε το κέικ και να μπορέσουν να κολλήσουν τα αμύγδαλα φιλέ,  βάζουμε σε μία σακουλίτσα τροφίμων 2-3 κουταλιές κουβερτούρα λιωμένη και με ένα ψαλιδάκι κόβουμε στην γωνιά της σακούλας, αν έχουμε σακούλα για  σαντιγί μιας χρίσεως ακόμη καλύτερα, γράφουμε σε μία λαδόκολλα τους αριθμούς και μόλις παγώσει η κουβερτούρα τους ξεκολλάμε για να τους τοποθετήσουμε στην βασιλόπιτα!


Μας άρεσε πάρα  πολύ...έγινε τόσο νόστιμη και αρωματική... που θα γίνει αγαπημένη και σαν κέικ για τον καφέ μας...το φλουρί έπεσε στη νοικοκυρά...σε μένα...αυτή τη φορά...όχι δεν έκανα ζαβολιά...εύχομαι υγεία και αγάπη σε όλους!!!







Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!
Καλή χρονιά με υγεία!!!




6 σχόλια:

  1. Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια Χρυσα μου.Με υγεια και αγαπη στο σπιτικο σου.Πολυ ομορφη και γευστικη η Βασιλοπιττα που εκανες φετος.Θα την κανω μεθαυριο λιγο ετεροχρονισμενα καθως λειπαμε απο το σπιτι μας αυτες τις μερες.Αλλα μου κακοφαινεται να μην κοψουμε βασιλοπιττα στο σπιτι.και του χρονου Χρυσα μου να ειστε καλα.Μια μεγαλη αγκαλια απο εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Λιτσάκι μου, με υγεία και χαρές στο σπιτικό σου! Και αυτή βασιλόπιτα μου έγινε πεντανόστιμη, να τη δοκιμάσεις και θα δεις, μην ξεχάσεις τη σοκολάτα στην επάλειψη και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα μπορείς να την καλείψεις όλη..κάνουν τι διαφορά...αν δεν ήταν οι θερμίδες θα την έκανα κάθε δευτέρα για γούρι....χαχααα!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. ξεχασατε να μας πειτε με ποιο τροπο φτιαξατε το σοκολατενιο 2018!ΑΝ θελετε πειτε μας τον τροπο η μαλλον γραψτε τον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λίγη από την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει, για να αλείψουμε το κέικ και να μπορέσουν να κολλήσουν τα αμύγδαλα φιλέ βάζουμε σε μία σακουλίτσα τροφίμων 2-3 κουταλιές κουβερτούρα λιωμένη και με ένα ψαλιδάκι κόβουμε στην γωνιά της σακούλας, αν έχουμε σακούλα για σαντιγί μιας χρίσεως ακόμη καλύτερα, γράφουμε σε μία λαδόκολλα τους αριθμούς και μόλις παγώσει η κουβερτούρα τους ξεκολλάμε για να τους τοποθετήσουμε στην βασιλόπιτα! Εύχομαι να σας βοήθησα!!! Καλή σας χρονιά!

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ''Αλμυρά μάφινς με γαλοπούλα και τυριά! ''

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ?ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΙΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα μπορούμε με ένα κουταλάκι μπέκιν κοσκινισμένο μαζί με το αλεύρι...θα είναι εντάξει!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ