Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Κασεροπιτάκια της παρέας μου!







Είναι τόσο εύκολα και πολύ νόστιμα κυριολεκτικά στο τσακ μπαμ...και τα υλικά τα έχουμε στο σπίτι σχεδόν πάντα.

Αν σας αρέσουν τα τραγανά τυροπιτάκια εδώ είναι η καλύτερη συνταγή αυτή τη φορά με κασεράκια...και για ιδιαίτερη γεύση λίγο μπέικον τα απογειώνει!!!

Υλικά:

2 κεσεδάκια γιαούρτι φρέσκο
2 κεσεδάκια του γιαουρτιού ηλιέλαιο

2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

2 κοφτά κουταλάκια αλάτι

1 αυγό, το ασπράδι στη ζύμη και τον κρόκο για επάλειψη

Αλεύρι όσο πάρει περίπου 600 -650 γρ

1 φλιτζάνι τριμμένα κίτρινα τυριά

2-3 φετούλες ψιλοκομμένο μπέικον, (το έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό να λιώσει το έβαλα μέσα στη ζύμη και έδωσε μία ιδιαίτερη γεύση).
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Πασπαλίζουμε με ότι έχουμε σουσάμι ή ξηρούς καρπούς τριμμένους

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το γιαούρτι, το ασπράδι με το λάδι και το μπέικον, προσθέτουμε ενώ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν, προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε η ζύμη να είναι μαλακιά και να πλάθεται, περίπου 600-650 γρ, νομίζω δεν είχα ζυγαριά...με το μάτι καταλαβαίνετε... η ζύμη να είναι μαλακιά να πλάθεται, να μη βγάλει το λάδι...δεν επιμένουμε όπως είπα..προσθέτουμε και τα κασέρια...αν υπάρχει λίγο καπνιστό κασέρι ανάμεσα το προτιμούμε...
Κάνουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα πατάμε με το χέρι μας ή με τη βάση ενός ποτηριού να απλώσουν λίγο να μην είναι στρόγγυλα, χαράζουμε με ένα μαχαίρι κάθετα και οριζόντια.



Περνάμε τα πιτάκια με κρόκο αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ότι υπάρχει στο ντουλάπι και οι τριμμένοι ξηροί καρποί ή και τίποτα... ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-30 ανάλογα το φούρνο!











Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. φαινονται ζουμεραααααααααααα εγω βαζω κ πιπεριες φλωρινης........ριγανη κ κοκκινο...αλλα κ με σκορδο σκονη γινονται σουπερ!!!!!
    καλη χρονιααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ