Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Μπισκότα με αμύγδαλα!





Μπισκότα με αμύγδαλα καβουρντισμένα, δεν φαντάζεστε πόσο τραγανά και νόστιμα είναι...
Τα ζυμώνετε σήμερα...τα ψήνετε αύριο... τα τρώτε από το πρωί έως το βράδυ...απλά ακαταμάχητα!!!

Υλικά:
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι χοντροσπασμένα αμύγδαλα
1 κουταλάκι κοφτό μπέκιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια ή 2 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου...το άρωμα στη διάθεση του καθενός.
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό ελαφρός χτυπημένο
1 κουταλιά γάλα ή γιαούρτι

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα, αφήνουμε να κρυώσουν.
Μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα ψημένα αμύγδαλα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε και το αυγό με το γάλα.



Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο, προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.




Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε στη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες ή έως την άλλη μέρα...απλά πριν ανοίξουμε τη ζύμη μισή ώρα εκτός ψυγείου, να είναι κρύα αλλά όχι παγωμένη η ζύμη.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε μία λαδόκολλα με ζάχαρη άχνη και μία λαδόκολλα από πάνω από τη ζύμη και ανοίγουμε το ζυμάρι με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε σε ένα φύλλο με πάχος 6 εκατοστών.
Κόβουμε τη ζύμη σε ότι σχήμα θέλουμε.







Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Μόλις ροδίσουν στις άκρες τα βγάζουμε και μετά από 2-3 λεπτά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.




Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν μας αρέσει, τρώγονται και χωρίς!!!





Καλή όρεξη!!!



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ