Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Πατατόπιτες φανταστικές με κασέρι!






Χρόνια πολλά σε όλες τις Μανούλες μικρές και μεγάλες!!!
Φανταστικές πατατόπιτες...ήθελα πολύ καιρό να τις φτιάξω και ήρθε η ώρα τους!!!
Τόσο αφράτες σαν βαμβάκι και απερίγραπτα...νόστιμες!!!
Τις απολαύσαμε και ιδιαίτερα η Μανούλα μου που αγαπάει τις πίτες!!!

Υλικά:
500 γρ. Αλεύρι
400 γρ. Γάλα
50 γρ. Βούτυρο λούρπακ
10 γρ. Ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά

Γέμιση:
200 γρ. Βρασμένες πατάτες
300 γρ, κασέρι μοτσαρέλα ή άλλο μαλακό τυρί
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Για το άλειμμα των πιτών 20-30 γρ, βούτυρο

Εκτέλεση:
Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη στο μίξερ κολλάει αλλά μη σας νοιάζει αν φουσκώσει και λίγο αλεύρι και μία σπάτουλα θα είναι εντάξει.








Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.





Βράζουμε τις πατάτες, όσο είναι ζεστές τις ενώνουμε με το βούτυρο και το κασέρι, αν θέλουμε βάζουμε και λίγο αλατάκι.
Κάνουμε 3 μερίδες σε μπάλες, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη.







Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη, κάνοντας 3 μπάλες.
Ανοίγουμε με τα χέρια λίγο αλευρωμένα όσο ένα μικρό πιάτο φρούτου.



Βάζουμε μία μπάλα πατάτας και το κλίνουμε μέσα και τις γυρίζουμε με το κλείσιμο από κάτω.





Αφήνουμε τις 3 γεμισμένες μπάλες ζύμης να ξεκουραστούν 15 λεπτά.
Βάζουμε  λαδόκολλα σε ταψάκια 30άρια και απλώνουμε τις πιτούλες.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς 12-15 λεπτά.




Βγάζουμε απο το φούρνο και περνάμε τις πιτούλες με βούτυρο, τις σκεπάζουμε με ένα σκεύος να ιδρώσουν λίγο, μέχρι να βγει η επόμενη!!!






Αν μας αρέσουν τραγανές τις αφήνουμε ως έχουν...










Καλή όρεξη!!!





6 σχόλια:

  1. Χρυσα μου καλησπερα.Χρονια πολλα και σε εσενα.Ωραια ιδεα οι παπατοπιττες.η ποσοτητα αυτη φτανει για 6 ατομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσάκι μου γεια σου, σαν να χαθήκαμε τελευταία, χαχαα...πολλές υποχρεώσεις αυτό τον καιρό...όσο για τις φανταστικές πατατόπιτες φτάνουν και περισσεύουν...κάνε όμως διπλή δόση για σιγουριά, είναι πεντανόστιμες τρώγονται και την επόμενη μέρα είναι σαν βαμβάκι!!!

      Διαγραφή
  2. Οντως πολλες υποχρεωσεις αυτη την εποχη Χρυσα μου.Αλλα μη νομιζεις καθε μερα εβλεπα για καινουργια αναρτηση.Υπεθεσα πως εισαι σουηδια.Σε ρωτησα για την ποσοτητα γιατι καθε τεταρτη κραταω τονμικρο εγγονο μου.οταν ερχονται να τον παρουν οι γονεις του και ο μεγαλος εγγονος μετα απο υποχρεωση που εχουν γυριζουν πεινασμενοι.ποτε οι γιαγια κατι πρεπει να ετοιμασει.και ειναι αληθεια πως με εχεις βοηθησει πολυ.Για αυτο σε ευχαριστω πολυ.πολλα πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα. Δοκιμασα τη συνταγή σας. Συγχαρητηρια. Διατηρειται η πατατόπιτα άψητη στην καταψυξη?Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω φίλη μου δοκίμασε με μία πίτα...δεν το έχω δοκιμάσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια μου αρέσουν πάρα πολύ οι συνταγές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ