Είναι ένα πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο γλυκό, από τα ευκολότερα κέικ που έχω κάνει!!!
Γίνετε ζουμερό, αφράτο, και πολύ αρωματικό!
Οι φίλες μου το απόλαυσαν!!!
Υλικά:
4 μεγάλα αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν
2 κομμάτια γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι αλεσμένα (2 κουταλιές περίπου) με λίγο από το ινδοκάρυδο της συνταγής
2 ποτήρια + 1 κουταλιά αλεύρι
1 μικρό φλιτζάνι του Ελλ, καφέ σιρόπι πορτοκαλιού αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό για το σιρόπιασμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, την πορτοκαλάδα και διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και το αλεύρι με το μπέικιν.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί να μην μας κολλήσει.
Το χαράζουμε με ένα μαχαίρι και το φουρνίζουμε, θα κάνει το ωραίο σκάσιμο όταν ψηθεί.
Ψήνουμε 50 λεπτά, κάνουμε τη δοκιμή με μία οδοντογλυφίδα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Τοποθετούμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε το σιρόπι στο φούρνο μικροκυμάτων.
Με μία οδοντογλυφίδα το τρυπάμε και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου