Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Κράκερς με σουσάμι και λιναρόσπορο!




Με ηλιόσπορους ή χωρίς...






Φανταστικά σπιτικά κράκερς με σουσάμι και σπασμένο λιναρόσπορο, σνάκ για όλες τις ώρες!
Αυτά τα κράκερς θα τα φτιάχνω συχνά...είναι πολύ νόστιμα...τρώγονται όλες τις ώρες!!!
Οι φίλες μου τα αρέσανε πολύ και περιμένουν τη συνταγή....




Υλικά:
550 γρ, αλεύρι
250 γρ, νερό
140 γρ, ηλιέλαιο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές καβουρντισμένο σουσάμι
2 κουταλιές λιναρόσπορο σπασμένο
1-2 κουταλιές ηλιόσπορους  (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τους σπόρους.


Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το λάδι και μόλις πάρει βράσει το χύνουμε στο μείγμα του αλευριού και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε ώστε να επιτύχουμε μία ζύμη εύπλαστη.




Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια προσεκτικά μην καούμε...να γίνει η ζύμη ελαστική.
Την χωρίζουμε σε 2 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.


Ανοίγουμε τη ζύμη επάνω σε λαδόκολλα σε λεπτό φύλλο (2-3 mm), τρυπάμε με ένα πιρούνι και κόβουμε σε τετράγωνα.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα!







Καλή όρεξη!!!






1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ