Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πιλάφι με καραβίδες




 1 κιλό καραβίδες( ζαβογαρίδες) ή (ψίρες), εμείς έτσι τις λέμε!
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
½ ποτηράκι κρασί άσπρο
2 κούπες ζεστό νερό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κ.σ. σκορδόλαδο ή 1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κούπα μαιδανό, άνηθο, σχινόπρασο, όλα ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι, και το βάζουμε σε ζεστό νερό για 10 λεπτά, το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, και σοτάρουμε τις καραβίδες  5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα,  τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια, το ξερό, και τα φρέσκα, το σκόρδο, βάζουμε και το ρύζι ,και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, το νερό βραστό, αλάτι και πιπέρι.


Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βράζουμε 10 λεπτά, και προσθέτουμε τις καραβίδες, και τα αρωματικά, ανακατεύουμε , βράζουμε άλλα 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη, για λίγη ώρα, για ποιεί τα υγρά το ρύζι, και να γίνει σπυρωτό.

Πάντα βάζουμε τις  καραβίδες ή τις γαρίδες, και τα μύδια, στο τέλος, γιατί αλλιώς σκληραίνουν θέλουν ελάχιστα λεπτά, βράσιμο ή τηγάνισμα.. 

Καλή όρεξη!!!

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Muffins με quaker και μαρμελάδα




Συχνά διαβάζω συνταγές με quaker και μου αρέσουν πολύ, προσθέτω και εγώ μία, γιατί μου αρέσει το quaker σε όλες τις εκδοχές.

Υλικά για 12 muffins
80 γρ. quaker
250 γρ. γιαούρτι
125 γρ. αλεύρι
30 γρ. τριμμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
1 βανίλια
2 κ.γλ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
40 γρ. βιτάμ  λιωμένο
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Είναι πανεύκολα, θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο.

Μουλιάζουμε το quaker  με το γιαούρτι 1 ώρα, αυτό εννοώ για το χρόνο.


Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη βανίλια, το μπέικιν,  και το αλάτι,
σε ένα μπόλ.


Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και το αυγό να αφρατέψουν, ανακατεύουμε το quaker, και σε αυτό το μίγμαανακατεύουμε τα στερεά υλικά, ένα απλό ανακάτεμα.

γεμίζουμε σε χάρτινα φορμάκια για muffins τα 2/3 της ζύμης, βάζουμε 1 κουταλάκι μαρμελάδα, και σκεπάζουμε με το άλλο 1/3 της ζύμης.


Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο 25 -30 λεπτά, στους 180 βαθμούς. 
  
 


 


Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Kαβουρομακαρονάδα

Καλό μήνα!

½ κιλό μακαρόνια Ν.6
200 γρ. καβουρόψιχα ή 2-3 μεγάλα καβούρια
1 ξερό κρεμμύδι ή και φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ σάλτσα ντομάτας  σπιτική ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη ανάλογα με την εποχή
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κουταλιά σκορδόλαδο
½ ποτήρι κρασί
½ ματσάκι μαιδανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα καβούρια σε αλατόνερο, τα σπάμε και βγάζουμε την ψίχα.
Εμάς η περιοχή μας έχει πολλά καβούρια, και  βάζουμε την ψίχα σε μερίδες στην κατάψυξη.
 Σε  ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, βάζουμε το κρασί, την ντομάτα ή τη σάλτσα ντομάτας και τη βράζουμε 5 λεπτά να μελώσει,  προσθέτουμε την καβουρόψιχα και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμη, δεν θέλει πολύ ώρα, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, και προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα βράσουμε ανάλογα με  τον χρόνο που χρειάζεται.


Αν έχουμε φρέσκα καβούρια, στο νερό που βράσαμε τα καβούρια το στραγγίζουμε, και βράζουμε τα μακαρόνια γίνονται ακόμη πιο νόστιμα.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ