Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Kαβουρομακαρονάδα

Καλό μήνα!

½ κιλό μακαρόνια Ν.6
200 γρ. καβουρόψιχα ή 2-3 μεγάλα καβούρια
1 ξερό κρεμμύδι ή και φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ σάλτσα ντομάτας  σπιτική ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη ανάλογα με την εποχή
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κουταλιά σκορδόλαδο
½ ποτήρι κρασί
½ ματσάκι μαιδανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα καβούρια σε αλατόνερο, τα σπάμε και βγάζουμε την ψίχα.
Εμάς η περιοχή μας έχει πολλά καβούρια, και  βάζουμε την ψίχα σε μερίδες στην κατάψυξη.
 Σε  ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, βάζουμε το κρασί, την ντομάτα ή τη σάλτσα ντομάτας και τη βράζουμε 5 λεπτά να μελώσει,  προσθέτουμε την καβουρόψιχα και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμη, δεν θέλει πολύ ώρα, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, και προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα βράσουμε ανάλογα με  τον χρόνο που χρειάζεται.


Αν έχουμε φρέσκα καβούρια, στο νερό που βράσαμε τα καβούρια το στραγγίζουμε, και βράζουμε τα μακαρόνια γίνονται ακόμη πιο νόστιμα.




2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ