Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Χοιρινά κότσια στο φούρνο με πατάτες



3 κότσια χοιρινά 3 κιλά περίπου
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκόρδο φρέσκο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½  φλιτζάνι λάδι 
3 κ σ μουστάρδα
Αλάτι πιπέρι
 Χυμό λεμονιού
1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο
1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο
Πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Για τη μαρινάδα

1 ποτήρι κρασί άσπρο
4 κ.σ. λάδι
3 κ.σ μουστάρδα
Θυμάρι δεντρολίβανο
Αλάτι πιπέρι

Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ με λάδι, κρασί, μουστάρδα,  θυμάρι και το δεντρολίβανο,  το βάζουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε το κρέας από την μαρινάδα και το στραγγίζουμε. 

Σε γάστρα βάζουμε λίγο λάδι,  σοτάρουμε τα κότσια  να πάρουν χρώμα, βάζουμε τα κρεμμυδάκια και το φρέσκο σκόρδο.

 Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε το κρέας, βάζουμε τις πατάτες αφού τις ανακατέψουμε με μουστάρδα λεμόνι αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ή ζωμό κρέατος, τα αρωματικά. 

Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς, για άλλες 2 ½ ώρες, την τελευταία ώρα γυρίζουμε το κρέας να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. 


5 σχόλια:

  1. Το φαγάκι σου φαίνεται να έγινε λουκούμι!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο το φαγητό σου, σίγουρα μοσχοβολάει!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ μ αρέσει το κότσι....και ο τρόπος που το μαγείρεψες!!!φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σας κουκλίτσες!!! τι μου κάνετε;
    το κότσι είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια, από το χοιρινό.
    στις συνταγές μου έχω μία κότσι με coka cola δέν παίζετε σας λέω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο το φαγητό σου!!! Μου αρέσει πολύ!!!!!!!!
    Καλό μεσημέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ