Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πίτα με κεφτεδάκια!



Πίτα με κεφτεδάκια!
Όταν είδα αυτή τη συνταγή ανυπομονούσα να την φτιάξω !
Φυσικά την έκανα στα γούστα μας!
Φανταστική πίτα για μπουφέ!!!

Υλικά:
400 γρ. κιμά ανάμικτο ή  κοτόπουλου (θα μου άρεσε)
1 αυγό
1 μεγάλη τριμμένη πατάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή πράσο ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φέτα ψωμί μουλιασμένο σε γάλα και στιμμένο
3 κ.σ. μαιδανό ψιλοκομμένο
Μπαχαρικά της αρεσκείας μας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπούκοβο.



Για τον χυλό της πίτας:
200 γρ. κρέμα γάλακτος  η 200 γρ. γάλα πλήρες
3 κουταλιές μαργαρίνη με βούτυρο φλόρα λιωμένο
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι
2 κ.γλ  μπέικιν
1 κ.σ.  ψιλοκομμένο μαιδανό
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά διάφορα  μπαχαρικά της αρεσκείας σας
1 κούπα τυριά κίτρινα  τριμμένα ( καπνιστό θα συνιστούσα)

Εκτέλεση:
Κάνουμε τα κεφτεδάκια, ζυμώνοντας πολύ καλά τα υλικά,  τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τον χυλό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την κρέμα ή το γάλα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μαιδανό, το μισό τυρί, το αλεύρι και το μπέκιν.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα απλώνουμε το χυλό και αραδιάζουμε τους κεφτέδες.



Ψήνουμε την πίτα 40-45 λεπτά  στους 180 βαθμούς στον αέρα, 10 λεπτά πριν τη βγάλουμε πασπαλίζουμε και το υπόλοιπο τυρί.





Καλή όρεξη!!!








Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σοκολατένια μους φράουλας!


Μους φράουλας σοκολατένια!
200 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. φράουλες
250 γρ. φυτική σαντιγί
2 κ.σ. ζάχαρη



Εκτέλεση:
Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι.


Χτυπάμε την σαντιγί.
Βράζουμε τις φράουλες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.


Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στη ζεστή μαρμελάδα.


Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ενώνουμε με τη σαντιγί.


Γεμίζουμε ποτήρια και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες, ή μαριναρισμένες φράουλες σε ζάχαρη και κονιάκ.





Καλή όρεξη!



Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τηγανόψωμα στιγμής!



Φανταστικές πίτες στο τηγάνι μόνο με τρία υλικά!!!
Της λάτρεψα γιατί γίνονται στη στιγμή και όταν τις τηγανίζω φουσκώνουν υπέροχα!!!
Αξίζει να τις δοκιμάσετε για μία φορά θα ενθουσιαστείτε!



Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 κ.γλ. μπέικιν
1 ½ φλιτζάνι γάλα η γιαούρτι
1 κγλ. Αλάτι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά μας με το μίξερ ή με τα χέρια σε μία απαλή ζύμη, το αλεύρι μπορεί να χρειαστεί λίγο πάνω λίγο κάτω ανάλογα πάντα με το αλεύρι τόσο που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί, 



Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλα όσο ένα μικρό πιάτο του φρούτου.





Κάντε διπλή-τριπλή δόση θα με θυμηθείτε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι και τηγανίζουμε τις πίτες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα 1-2 λεπτά αρκούν!







Τα σερβίρουμε σαν ψωμάκια με τυράκια, για πρωινό, αλλά και με μέλι είναι φανταστικά για επιδόρπιο!





Καλή επιτυχία!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ