Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Μπισκότα με κορν φλέικς!










Νόστιμα και εύκολα μπισκότα, τραγανά από έξω και τριφτά μέσα, το δε άρωμα τους υπέροχο!!!
Αξίζει να δοκιμαστούν!!!

Υλικά:
2 αυγά
100 γρ, ζάχαρη
100 γρ, βούτυρο
1 βανίλια
350 γρ, αλεύρι φαρίνα
κορν φλεικς
2 σφηνάκια αμαρεττο ή ρούμι
100 γρ, σταφίδες και χονδροκομμένα φουντούκια μισά- μισά

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ποτό για τουλάχιστον  μία ώρα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τις σταφίδες το ποτό και το αλεύρι λίγο λίγο.



Η ζύμη δεν είναι πολύ μαλακιά και με ένα κουταλάκι αφήνουμε κουταλιές επάνω στα κορν φλεικς και με τα χέρια μας πατάμε να καλυφτούν τα ζυμαράκια, κάνουμε μπαλάκια.





Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20-25 λεπτά.





Καλή όρεξη!!!



Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σιροπιαστά φιογκάκια στο τηγάνι, γεμιστά με φουντούκια και κράμπερι!











Υλικά:
2 αυγά
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές ηλιέλαιο
1/2 φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει για μία ζύμη μέτρια περίπου 500-600 γρ.

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

 Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια
1/2 φλιτζάνι κράμπερι





Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι για 6-7 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε μία μέτρια ζύμη με τα υλικά.



Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.


Ανοίγουμε σε φύλλα όσο μεγάλα μπορούμε, ας τρυπήσουν η ζύμη δεν μας πειράζει.
Διπλώνουμε τα φύλλο μέχρι το μισό σε πιέτες, βάζουμε από ένα κουταλάκι  γέμιση ανά διαστήματα σε 5-6 σιμία, διπλώνουμε, όπως στη φωτογραφία.
Μπορούμε να βάλουμε καρύδια ή αμύγδαλα ότι έχουμε σε ξυρούς καρπούς.
κόβουμε τετράγωνα και με τα χέρια κάνουμε φιόγκους.














Εκτός από τους φιόγκους μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια όπως αυτά τριανταφυλλάκια.








Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.





Τα βουτάμε για 2 λεπτά στο κρύο σιρόπι.







Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια, καρύδια... και λίγη κανέλα!






Καλή όρεξη!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ