Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μαρμελάδα με σύκο, ροδάκινο και δαμάσκηνο




Η πιο εύκολη και νόστιμη μαρμελάδα με  ωραίο χρώμα και χωρίς ζάχαρη, και όλα αυτά με το Gel fix τουDr.Oetker    υπάρχει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Εγώ χρησιμοποίησα φρούτα της αυλής μου, ροδάκινα, σύκα και δαμάσκηνα βανίλιες, ωραία μαρμελάδα για το βραδινό γιαουρτάκι και αντί για ζάχαρη έβαλα στέβια.(για δίαιτες και για  διαβητικούς.)

Υλικά
1500 γρ δαμάσκηνα
600 γρ σύκα
600 γρ ροδάκινα νεκταρίνια
1 gel fix
3 κ.σ στέβια
3κ.σ λικέρ πικραμύγδαλο

Εκτέλεση
Πλένω και κόβω σε μικρά κομμάτια τα φρούτα (εμένα δεν μου αρέσουν αλεσμένα)τα βάζω σε μία μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο.


Ανακατεύω τη ζάχαρη με το cel και τα προσθέτω στα φρούτα, βράζω την μαρμελάδα 3-4 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει, την ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει, προσθέτω το λικέρ.


Γεμίζω αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα και τα τοποθετώ ανάποδα επάνω σε πετσέτα.

Γιαουρτάκι και μερικές κουταλιές μαρμελάδα έχουμε ένα υπέροχο επιδόρπιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ