Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!





Απλό και εύκολο φαγάκι!
Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Είναι και διαίτης αν διαβάσετε προσεκτικά τη συνταγή!!!

Υλικά: 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. κέτσαπ
1. κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαγιονέζα
1/4 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
Αλάτι,  πιπέρι και τριμμένη ρίγανη

Για της πατάτες:
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1-2 καρότα
2 κ.σ. σκορδόλαδο
2-3 κ.σ. χυμό λεμόνι
2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για μισή ώρα.


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Τις βράζουμε 10 λεπτά, με 1 κουταλιά αλάτι, όπως και τα καρότα, τα στραγγίζουμε.

Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τις πατάτες με το σκορδόλαδο,το χυμό λεμόνι, το πορτοκάλι,τη ρίγανη λίγο αλάτι και πιπέρι και λίγο μπούκοβο ( προαιρετικά).




Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες, (δοκιμαστικά έβαλα  από 1 κουταλιά σπιτική κέτσαπ  σε δύο μπιφτέκια, έγιναν ζουμερά, πολύ νόστιμα).
 Ψήνουμε 30-40 λεπτά, στους 190 βαθμούς, στον αέρα!!!

Καλή επιτυχία!!!




3 σχόλια:

  1. Αφράτα και ξεροψημένα τα μπιφετάκια σου!!!!!
    Σλούρπ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Μεγαλο το εργο σου .......και δημιουρργικο.
    Σου αξιζει ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ .Εισαι υπεροχη.

    Καλη συνεχεια...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ