Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Κουραμπιέδες κακάο με καρύδια!




Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη
8 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέκιν
3 κ.σ. κακάο
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
2 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση
κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν, την άχνη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο να γίνει σαν άμμος υγρή, ανακατεύουμε και τα καρύδια.


Κάνουμε με τη ζύμη 2 μπαστούνια τα τυλίγουμε με μεμβράνη τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (εγώ τα άφησα 1 βράδυ γίνονται ακόμη καλύτερα).

Βάζουμε σε ένα  ταψί λαδόκολλα, κόβουμε τη ζύμη σε φετάκια, τα πατάμε και από τις δύο πλευρές σε τριμμένα καρύδια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα.



Ψήνουμε τα κουραμπιεδάκια 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.στους 180 βαθμούς στον αέρα.


Καλή επιτυχία!!!

4 σχόλια:

  1. Ζουζού υπέροχα φαίνονται τα κουραμπιεδάκια! Εντελώς εναλλακτικά! Κι έχουν το καλό οτι αποθηκεύονται καλά και μπορείς να τα κρατήσεις για πολύ καιρό.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειάσου Λουλού μου, είναι νόστιμα, σαν κουραμπιεδάκια, μη σου πω νοστιμότερα για μας που δεν τρώμε άχνη ζάχαρη!!! Και σοκολατένια αυτό που το βάζεις!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το κολπάκι με τα μπαστούνια!!!!
    Φαίνονται πολύ λαχταριστοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πέπη μου! Πραγματικά είναι πεντανόστιμα τα σοκολατοκουραμπιεδάκια, και εύκολα πολύ.Φιλάκια και καλό βράδυ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ