Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Ταρτάκια με σπανάκι, βλίτα και τυρί φέτα!




Ταρτάκια με σπανάκι και βλίτα από τον λαχανόκηπο μας!!
Μία φανταστική ζύμη για τάρτες, και φρεσκότατα λαχανικά!
Τρώγονται ζεστά και κρύα, αν και δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν έχουν εξαφανιστεί!
Είναι πολύ εύκολα στο να γίνουν και είναι νόστιμα όπως η  σπανακόπιτα!!!
Για όσους δυσκολεύονται με το άνοιγμα των φύλλων!!!


Υλικά που θα χρειαστούμε:
2 αυγά
100 γρ. βούτυρο
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 ½ κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις, περίπου 350-400 γρ.

Για τη γέμιση
200 γρ. σπανάκι ζεματισμένο
200 γρ. βλίτα ζεματισμένα
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
Αλάτι,  πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, 
Άνηθο και λίγο δυόσμο



Εκτέλεση
Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κύβους και στο μούλτι ή με τα χέρια το τρίβουμε να γίνει σαν βρεγμένη άμμο,  προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά  και κάνουμε τη ζύμη, να μπορεί να ανοίξει φύλλο.




Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια την ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό.
Την κόβουμε σε στρόγγυλα φύλλα με ένα πιατάκι ή με τσέρκι όσο ένα πιατάκι του καφέ.

Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με υποδοχές χωρίς να τα λαδώσουμε.
Αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τις φόρμες.
Αν μας περισσέψει ζύμη κάνουμε πιτούλες σκεπαστές.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς,  μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα 
30 λεπτά περίπου!



Καλή επιτυχία!!!





6 σχόλια:

  1. πολύ καλό ταρτάκι έφτιαξες και ωραία παρουσίαση να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ γλυκιά μου!!! Καλό σου βράδυ φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Τι λιμπιστικά που είναι! Τα ζήλεψα και λέω να χτυπήσω μια δόση μέσα στο Σ/Κ!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα μου εκτός απο τα λαχανικά που είναι απο τον κήπο μας, η ζύμη είναι φανταστική και για άλλες τάρτες, πεντανόστιμη!!!Καλό σου βράδυ φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Χρύσα μου εκπληκτικά!!!Τα ζήλεψα!!!!Γεια στα χέρια σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου, να είσαι καλά! Αξίζει να τα δοκιμάσεις! Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ