Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τάρτες αλμυρές με σπανάκι,πράσο, γαλοπούλα και μανιτάρια!



Φανταστική τριφτή ζύμη, για τη γέμιση, βάζουμε ότι υπάρχει στο ψυγείο και ότι μας αρέσει.

Υλικά:
2-3 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα, περίπου 350 γραμμάρια
1 κ.γλ. μπέκιν.
1/2 κ.γλ. σόδα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο ή φυτίνη
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
Αλάτι

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο
1/2 φλιτζάνι πράσο ζεματισμένο (1 πράσο)
1 φλιτζάνι τυριά διάφορα ότι έχουμε εγώ έβαλα μυζήθρα, κασέρι τριμμένο και μοτσαρέλα
2 αυγά
1 μικρό κουτάκι  μανιτάρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
4-5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεματάμε τα πράσα και το σπανάκι 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει, αφού τα πλύνουμε καλά.


Σε ένα μπόλ συγκεντρώνουμε τα υλικά για τη ζύμη και ρίχνωντας λίγο λίγο αλεύρι κάνουμε μία απαλή ζύμη,




Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.




Βουτυρώνουμε φόρμες για τάρτες μικρές ή μία πολύ μεγάλη.
Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας, την τρυπάμε και γεμίζουμε με το υλικό μας.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.
30-35 λεπτά για τις μικρές τάρτες και 1 ώρα για τη μεγάλη.






Καλή όρεξη!!!


Καλή επιτυχία!!!!





2 σχόλια:

  1. Τελειες... έχουν τα πάντα (για όλα τα γουστα)!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, μα πιο πολύ μου άρεσε το δικό σου ΜΠΛΟΓΚ φανταστικό!!! Μπράβο!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ