Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Τυρομπισκότα φουντουκιού!




Είναι από τα ωραιότερα και νοστιμότερα  τυροπιτάκια που έχω κάνει ,,,, δεν έχουν αυγά και τα φουντούκια, τα σποράκια με το σουσάμι, τα κάνουν ,,,,τέλεια!!!!




Υλικά για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια  γιαούρτι
3 κουταλάκια γλυκού μπέκιν
5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κγλ. Αλάτι

Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα  φέτα, κασέρια, μυζήθρα.
2-3 κ.σ. μαιδανό ψιλοκομμένο

Για το πασπάλισμα:
1/2 φλιτζάνι φουντούκια τριμμένα 
2 κ.σ. ηλιόσπορους και σουσάμι

Εκτέλεση:
Κάνουμε μία ζύμη μαλακιά,  δεν τη δουλεύουμε πολύ να μην βγάλει λάδι.





Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε φύλλο επάνω σε λαδόκολλα.




Απλώνουμε τα τυριά. 





Απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο και πασπαλίζουμε τα φουντούκια με τα σποράκια.






Κόβουμε σε μπουκιές.




Ψήνουμε 30 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν ανάλογα με το φούρνο μας!









Καλή όρεξη!!!

8 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τατιάνα μου, με αυτά και μ αυτά, πάει η διατροφή, είναι πολύ νόστιμα τα ατιμούλια !!!! Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Φανταστικά είναι!!!
    και πρωτότυπος ο τρόπος που τα έφτιαξες!!
    Σαν σαντουιτσάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας, την λαδοκολλα στο κάτω μέρος την αφήνουμε στο ψησιμο ή την βγάζουμε όταν την βάζουμε στον φούρνο; επίσης εάν δεν θέλει κάποια να βάλει φουντουκια και ήλιο σπόρους τι άλλο μπορεί να βάλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία, τα ψήνουμε με τη λαδόκολλα και μπορούμε επίσης να περάσουμε μόνο σουσάμι απο πάνω αν δεν μας αρέσουν οι ξηροί καρποί, εμένα πάντως μου αρέσουν όλοι...

      Διαγραφή
  4. Υπέροχα φαίνονται αλλά και θα τρώγονται μετά μανίας .Τέλεια για πρωινό.Σ' ευχαριστούμε Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα Χρύσα μου.γεια στα χέρια σου.το πάνω φύλλο δεν βαζεις αυγό η κάτι άλλο για να κολλήσουν οι.ξηροι καρποί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ