Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Πάστα με μπριζόλα και μανιτάρια!





Τα μακαρόνια αυτά τα τεράστια τα συγκεκριμένα  τα έφαγα στη Σουηδία σε Ιταλικό εστιατόριο για πρώτη φορά και τα λάτρεψα!
Αυτοσχεδίασα και μου βγήκαν τέλεια σχεδόν ίδια!!!
Με απλά υλικά, πραγματικά με το τίποτα!
Αφιερωμένα!!!


Υλικά
300 γρ, πάστα
αλάτι

Για τη σάλτσα
150 γρ. μπριζόλα καπνιστή σε κυβάκια (εγώ ψιλοέκοψα μία ψητή μπριζόλα που μας είχε περισσέψει)
1 μικρό κουτάκι μανιτάρια στραγγισμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή λίγο ξερό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γλ. αλεύρι
1/2 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο ή 1 κύβο ψυγείου
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. τυρί καπνιστό τριμμένο
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια με 1 κουταλιά αλάτι.
Συγχρόνως κάνουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι στο βούτυρο, προσθέτουμε τη μπριζόλα, τα μανιτάρια.



Μετά από 2-3 λεπτά σοταρίσματος πασπαλίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε  με το κρασί, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό, ή τον κύβο διαλυμένο σε  λίγο νερό από αυτό που βράζουμε την πάστα.




Παίρνουμε τα μακαρόνια με μία τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.




Αφού χυλώσουν προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί και ανακατεύουμε.




Καλή όρεξη!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ