Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Επιδόρπιο ζελέ, με φράουλες, μπισκότα και κρέμα γιαουρτιού!





Χρόνια πολλά στο Γιώργο στη Γεωργία και ιδιαίτερα Στον Δικό μου Γιώργο στον άντρα μου, με υγεία και ευτυχία!!!

Δροσερό επιδόρπιο με ζελέ και γιαούρτι ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες που πρόκειται να έρθουν…..
Αν και έχουμε ακόμη κρύο, μου αρέσουν οι φράουλες και για τη γιορτή μας αποφάσισα να κάνω και γλυκάκι αντί να το βάλω στα ποτήρια το έκανα με μπισκότα σαν τουρτίτσα!!!

Τα υλικά:
500 γρ. φυτική σαντιγί (την πράσινη ψυγείου)
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο ζελέ φράουλας με 2 φακέλους
1 ποτήρι νερό ζεστό
1 ποτήρι νερό κρύο
1 1/2 κεσεδάκια  φράουλες
2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το ζελέ σε ένα μπολ με το ζεστό νερό και προσθέτουμε το κρύο ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα σαντιγί και μόλις πήξει προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι.




Ψιλοκόβουμε 4-5 φράουλες τις ρίχνουμε στην κρέμα όπως και μερικές κουταλιές από το ζελέ που έχουμε στο ψυγείο.
Σε ένα πιρέξ αραδιάζουμε μπισκότα, απλώνουμε το 1/3 της κρέμας, ξανά μπισκότα-κρέμα και τέλος μπισκότα και την κρέμα έτσι έχουμε 3 σειρές μπισκότα και 3 κρέμα.





Επάνω στην κρέμα αραδιάζουμε φέτες από φράουλες (αν έχουμε πολλές βάζουμε ολόκληρες) εγώ τις έκοψα σε φετούλες γιατί ήταν μεγάλες.
Το ζελέ έχει κρυώσει χωρίς να έχει πήξει το στρώνουμε επάνω από τις φράουλες.



Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και το ζελέ εγώ το έβαλα στο ψυγείο όλο το βράδυ.


Καλή όρεξη!!!





1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Ζουζού! Συγχαρητήρια για αυτό που κάνεις, συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ