Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Τυρόπιτες λουλουδένιες!!!




Τυροπιτάκια τραγανά με πολύ νόστιμη ζύμη!!!!
Τη ζύμη την κάνω συχνά και είναι πάντα ίδια.... κάνω τυροπιτάκια, με κιμά, με κασέρι... γλυκά ή αλμυρά!!!







Υλικά για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 5 -6 φλιτζάνια

Για το άλειμμα των φύλλων:
100 γρ. βούτυρο φλώρα
100 γρ, ηλιέλαιο

Για το άνοιγμα των φύλλων νισεστέ

Ζυμώνουμε μία απαλή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, το αλεύρι λίγο πάνω λίγο κάτω...
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κάνουμε 30 μπαλάκια και τα ανοίγουμε όσο ένα μικρό πιατάκι με τη βοήθεια του νισεστέ.




Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι.
βουτυρώνουμε το κάθε φυλλαράκι και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.




Κάνουμε 2 στοίβες με 15 φύλλα την κάθε στοίβα.
Βάζουμε τις στοίβες των φύλλων στην κατάψυξη για 20 λεπτά να παγώσει το βούτυρο.




Κάνουμε τη ζύμη ένα σφιχτό ρολό.


Κόβουμε σε φέτες το ρολό σε φιλαράκια ενός πόντου περίπου.


Τοποθετούμε τυρί φέτα ή ότι άλλο υλικό θέλουμε!
Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω.



Περνάμε με το πινέλο το βούτυρο που μας έχει περισσέψει, ή με κρόκο αυγού αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό.




 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.







Καλή όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. Εργα τεχνης πραγματικα.γεια στα χερια σου Χρυσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλη μου, χαίρομαι να τα μοιράζομαι μαζί σας!!! Καλό σου βράδυ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ