Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Νηστίσιμα μπισκότα, γεμιστά με μαρμελάδα κυδώνι!


...φυσικά δεν μένεις στο ένα!!!








Νηστίσιμα  μπισκότα γεμιστά , με μαρμελάδα κυδώνι... που έκανα πρόσφατα!
Από έξω τραγανά και μέσα τρέχει η μαρμελάδα...μμμ...ονειρεμένα!!!


Υλικά:
100 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ, ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ένα μανταρίνι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ, αμύγδαλα ψημένα τριμμένα
3 κουταλιές καβουρντισμένο σουσάμι σπασμένο στο μούλτι
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέττο (αγαπημένο μου) ή κονιάκ
400 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα κυδώνι





Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό με το μίξερ μέχρι να λιώσει λίγο... η καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σουσάμι, τα αμύγδαλα, το λικέρ και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέκιν, ζυμώνουμε απαλά μία ζύμη εύπλαστη , δεν θέλει πολύ ζύμωμα, όπως τα μελομακάρονα, για να μη βγάλει λάδι.






Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι, την πατάμε με το χέρι να ανοίξει σαν ένα μικρό πιατάκι του καφέ, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και το κλίνουμε.



Αραδιάσουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα.



Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα 30 λεπτά.




Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!







Καλή όρεξη!!!




6 σχόλια:

  1. Χρύσα θα με κάνεις να φτιάξω μπισκότα εγώ που δεν τρώω συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά πρέπει να τα κάνεις Ξανθή μου, το γλυκό κυδώνι το έχεις... ξέρω και το έχεις κάνει υπέροχο... η ζύμη είναι υπέροχη επίσης...κι εγώ δεν είμαι του γλυκού, για μία επίσκεψη τα έκανα, αλλά δοκιμάζοντας τα σχεδόν αδειάσαμε το κουτί με τον άντρα μου...χαχαααα!!! Φιλάκια καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παλι που ειμαι του γλυκου θα τα τσακισω.μπραβο Χρυσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου προτείνω Λίτσα μου να κάνεις κατευθείαν δύο δόσεις...αξίζει τον κόπο!!! Φιλάκια γλυκιά μου, καλό ξημέρωμα!!!

      Διαγραφή
  4. Γιατι τοσες πολλες φωτογραφιες; τι ειναι αυτες οι φουσκαλιτσες πανω στα μπισκοτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν χιονισμένα κουκουνάρια, μοιάζουν Χρύσα!
    Όμορφη σκέψη για την αξιοποίηση μαρμελάδας...και έχω κανα δυο που θέλω να ξοδέψω.
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ