Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Κριτσίνια νηστίσιμα με καρότο της Ελένης!




Αυτά τα κριτσίνια τα κάνει σχεδόν η κάθε νοικοκυρά εδώ και πολλά χρόνια στη νηστεία και όχι μόνο...εγώ μόνο δεν τα είχα κάνει, γιατί δεν είμαι λάτρεις του καρότου.
Πρόσφατη εκδρομή που κάναμε στην Παναγία Σουμελά, μας κέρασε η φίλη μας η Ελένη και κατα  ενθουσιάστηκα...ήταν τραγανά νόστιμα καμιά σχέση με το καρότο και πως το φανταζόμουν και φυσικά η συνταγή πανεύκολη...όλα ένα!!!
Ευχαριστώ πολύ, προκομμένη μου Ελένη!!!
Δεν ξέρω μόνο πόσο θα μπορέσω να αντισταθώ στα πόσα να σταματήσω...χαχαχα γίνονται και πάρα πολλά!!!



Υλικά:
1 κούπα τριμμένα καρότα 2 έβαλα μεγαλούτσικα
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα κρασί λευκό έβαλα ροζέ αυτό είχα
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι καπνιστό, θυμάρι,
2-3 κουταλιές ηλιόσπορους
Αλεύρι φαρίνα περίπου 600 γρ.

 Εκτέλεση:
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και τα μπαχαρικά.




Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.


Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε τόσο ώστε η ζύμη να πλάθεται.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.



Πλάθουμε μακρόστενα κορδόνια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.





Ψήνουμε 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Γίνονται 2 ταψιά τα ψήνουμε στον αέρα μαζί, αλλά στα μέσα του χρόνου, αλλάζουμε τα ταψιά το πάνω κάτω και το κάτω πάνω.




Όταν ψηθούν κλίνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά με κλειστό φούρνο να γίνουν τραγανά.


Καλή όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ