Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Τυρορολάκια σουσαμένια, με τυρί κρέμα, πεντανόστιμα!!!






 Καλό παρασκευοσαββατοκύριακο...
Έτοιμα προς αναχώρηση...
Για το  πρωινό...για πάρτι...για  εκδρομές και για όλες τις ώρες!!!



Αυτά τα τυροπιτάκια θα σας ενθουσιάσουν πραγματικά λιώνουν στο στόμα!
Για τα πάρτι των παιδιών είναι ότι πρέπει μικρά, νόστιμα, τρυφερά και όμορφα!!!

Τυροπιτάκια με κρέμα τυρί, ανεπανάληπτα...κάντε τα και θα με θυμηθείτε!



Υλικά:
1 φλιτζάνι (200ml) νερό
1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
2 κουταλιές ταχίνι (προαιρετικά)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
Αλεύρι περίπου 650 γρ.

Για τη γέμιση:
70 γρ, βούτυρο λιωμμένο
250 γρ, τυρί τύπου Φιλαδέλφεια ή  και ότι άλλο τυρί κίτρινο θέλουμε

Σουσάμι καβουρντισμένο


Εκτέλεση:
Κάνουμε μία μαλακιά εύπλαστη ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια, την σκεπάζουμε για μία με δύο ώρες, αν βιαζόμαστε τη βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί.




Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-12 φυλλαράκια.



Ανοίγουμε το κάθε φυλλαράκι όσο ένα πιάτο του γλυκού, με το χέρι ή με πλάστη, αν η ζύμη είναι μαλακιά ανοίγετε εύκολα με τα δάχτυλα.
Κάνουμε 2 στοίβες από 6 φύλλα
Τα αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και τυρί.




Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, στο τελευταίο δεν βάζουμε, βούτυρο τυρί.
Ανοίγουμε τα φυλλαράκια σε ένα μεγάλο φύλλο, σύνολο 2 μεγάλα φύλλα.




Τώρα αλείφουμε βούτυρο όσο έχει περισσέψει.
Κόβουμε σε λωρίδες τη ζύμη και ρολάρουμε την κάθε λωρίδα σαν σαλιγκάρι... αν σας φαίνονται μεγάλες τις χωρίζετε στα δύο.




Περνάμε τα ρολάκια από έξω σε νερό με ένα κρόκο αυγού αραιωμένο ή γάλα, και τα καλύπτουμε εξωτερικά με σουσάμι.



Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Γίνονται 2 μεγάλα ταψιά.
Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν όσο ζεσταίνετε ο φούρνος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν περίπου 25 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος και τον φούρνο.







Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ