Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Μπουκιές με τυριά και με κιμά!









Όταν σου λένε...πάρα πολύ ωραία...πολύ νόστιμα...λες χαλάλι τον κόπο...πραγματικά το αξίζουν οι αγαπημένη μας.
Φτιάξτε τα θα ενθουσιαστείτε, τραγανό φύλλο σαν της σφολιάτας ...αλλά με σπιτικό φύλλο, δεν έχει καμία σχέσει με τις λιπαρές σφολιάτες που αγοράζουμε.




Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
6-7 ποτήρια αλεύρι
1 ασπράδι αυγού, τον κρόκο για επάλειψη

Για ανάμεσα στα φύλλα
160 γρ γρ, βούτυρο λιωμένο ή μισό μισό με μαργαρίνη

Για τη γέμιση:
Τυρί φέτα τριμμένη και τυριά διάφορα κίτρινα τριμμένα
Κιμά σοταρισμένο με πράσο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά, σκεπασμένη σε ζεστό μέρος.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση που θέλουμε, εγώ έβαλα στα μισά τυριά τριμμένα και στα άλλα μισά είχα λίγο κιμά σοταρισμένο με πράσο, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές κίτρινα τυριά.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια, ανοίγουμε σε φύλλα όσο το μικρό πιατάκι του καφέ με τη βοήθεια του πλάστη.


Αφήνουμε  το βούτυρο  να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου να είναι μαλακό (το βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα).
Αλείφουμε το κάθε πιτάκι και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο κάθε φορά 5 φύλλα τρία πακετάκια των 5 φύλλων.


Ανοίγουμε την κάθε πεντάδα σε ένα μεγαλύτερο φύλλο με τα δάχτυλα...γίνετε πολύ εύκολα.
Κόβουμε σε λωρίδες ώστε να γίνουν τετραγωνάκια.
Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση και το κλίνουμε.




Τοποθετούμε τα πακετάκια ανάποδα με το ένωμα από κάτω.



Σκεπάζουμε τα πακετάκια με μιά πετσέτα για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Περνάμε με τον κρόκο αυγού και με όσο βούτυρο μας έχει περισσέψει.




Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν,





Καλή όρεξη!!!







4 σχόλια:

  1. φοβερά! δε θα μπορέσω άμεσα να τα φτιάξω, λόγω του μωρού, αλλά κρατώ τη συνταγή για αργότερα. είναι από το είδος των συνταγών που απολαμβάνω να φτιάχνω. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπουκια και συγχωριο Χρυσα μου.πολλα φιλια και να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία συνταγή. Τι αλεύρι βάλατε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη συνταγή την έκανα στη Σουηδία και δεν ξέρω να σας πω τι αλεύρι ήταν...αλλά αν την έκανα εδώ στην Ελλάδα θα έβαζα για όλες τις χρίσεις!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ