Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ψωμάκια γιαουρτιού γεμιστά με τυρί και μυζήθρα!






Υλικά;
500 -550 γρ. Αλεύρι + 2-3 κουταλιές για το πλάσιμο
2 φακελάκια μπέκιν
1 αυγό
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
140 γρ. Γάλα
140 γρ. Ηλιέλαιο
1 κουταλάκι ζάχαρη ή 1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ηλιόσπορους

Για τη γέμιση:
Τυριά της αρεσκείας μας εγώ βάζω φέτα με μυζήθρα


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέκιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και τους ηλιόσπορους.




Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το γιαούρτι, το αυγό, το γάλα, και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι., κρατάμε λίγο αλεύρι και ρίχνουμε στον πάγκο τη ζύμη και την αναδιπλώνουμε δεν θέλουμε να κολλάει η ζύμη ούτε να είναι σφιχτεί, μία απαλή βελούδινη πρέπει να είναι.



Την σκεπάζουμε με το μπολ μας για 15 λεπτά.
Κάνουμε τη ζύμη 2 μπάλες και τις χωρίζουμε σε 8 κομμάτια την κάθε μία δηλαδή 16 ψωμάκια θα μας γίνουν.
Ανοίγουμε λίγο με τα χέρια και βάζουμε ένα κουταλάκι τυρί της αρεσκείας μας.



Η κάνουμε διπλή δόση, για να είμαστε σίγουρη ότι θα φτάσουν...

Βουτάμε από την επίπεδη μεριά στο αυγό και στο σουσάμι ή στους ηλιόσπορους.






Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Κάνουμε ψαλιδιές με ένα ψαλίδι κουζίνας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν!!!








Καλή όρεξη!!!

3 σχόλια:

  1. φιλεναδα πως τα κανεις πως τα φερνεις παλι μας ξεσηκωνεις για την κουζινα.Σε σημειο τα εγγονια μου να με ρωτανε.Γιαγια απο τη φιλη σου τη Χρυσα ειναι?μα απο ποιον αλλον?φιλακια φιλη μου και να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλό μήνα!!!!
    Συγχαρητήρια για το site. Καταπληκτικό!!!!
    Μια απορία: το ηλιέλαιο που και πότε το χρησιμοποιούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ