Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

κρουασάν ηλιόσπορου με 4 τυριά και γαλοπούλα!





Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
400 γρ αλεύρι με ηλιόσπορους


400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη
1-2  κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια τυριά διάφορα ( καπνιστό ρεγκάτο, ανθότυρο, φέτα, κασέρι)
Γαλοπούλα καπνιστή 4-5 φέτες
1/2 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο



Για επάλυψη κρόκο αυγό με 2-3 κουταλιές γάλα ή νερό.
Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.

Εκτέλεση:
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη να διπλασιαστεί.


Τη χωρίζουμε σε 15 μπαλίτσες.


Ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε φύλλα όσο ένα πιάτο.


Τα περνάμε με λίγο μαργαρίνη ίσα με ένα κουταλάκι.
 Τα στοιβάζουμε ανά 5 το ένα πάνω στο άλλο, σύνολο 3 στοίβες.



Τα Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
ανοίγουμε την κάθε πεντάδα σε ένα μεγάλο φύλλο.



Χωρίζουμε τη ζύμη σε λωρίδες όπως την πίτσα.


Βάζουμε την γέμιση μία κουταλιά κάθε φορά.




Τυλίγουμε τα κρουασάν, τα αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν πάλι, τα περνάμε με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις,


Καλή όρεξη!!!



Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σοκολατένιο φοντάν!







Σοκολατένιο  φοντάν!
Υλικά:
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα πικρή
40 γρ. βιτάμ
100 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα άσπρη σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπέν μαρί το βούτυρο,  τις σοκολάτες γάλακτος και πικρή.



Κόβουμε σε κυβάκια τα μπισκότα την άσπρη σοκολάτα.



Ντύνουμε μία μικρή φόρμα με μεμβράνη.
Βάζουμε τις λιωμένες σοκολάτες στη φόρμα, προσθέτουμε την άσπρη σοκολάτα τους ξηρούς
καρπούς και τα μπισκότα, τα πατάμε και τα ισιώνουμε  με ένα κουτάλι .



Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.



Καλή  όρεξη!!!!








Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μανιταροπιτάκια!




Μανιταροπιτάκια τραγανά !

Υλικά:
Για τη ζύμη:
3-5 φλιτζάνια 500-600 γρ. αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 γρ. βούτυρο
1 κγλ. Αλάτι
1 κγλ. Ζάχαρη

Για τη γέμιση:
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομένα
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό
Τυρί φέτα 100 γρ, (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί
Αφού χλιαρίνει προσθέτουμε τη μαγιά με το αλεύρι λίγο -λίγο  το αλάτι και τη ζάχαρη.
Κάνουμε ζύμη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.


Ρίχνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη και με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε τη ζύμη, προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί.


Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σοτάρουμε τα λαχανικά 3-4 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν.




Προσθέτουμε το αυγό και το τυρί, αλάτι και πιπέρι.



Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε παραλληλόγραμμο φύλλο.
Βάζουμε τη γέμιση στην μακρόστενη πλευρά, και τυλίγουμε.







Κόβουμε σε κομμάτια το γεμιστό μπαστούνι και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Ψήνουμε 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!


Αν μας περίσσεψε γέμιση προσθέτουμε λίγο αλεύρι, μπέικιν, λίγο λάδι, λίγο γάλα ή γιαούρτι και κάνουμε τηγανίτες ή και ψητά μπαστουνάκια!











Καλή όρεξη!!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ