Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

κρουασάν ηλιόσπορου με 4 τυριά και γαλοπούλα!





Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
400 γρ αλεύρι με ηλιόσπορους


400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη
1-2  κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια τυριά διάφορα ( καπνιστό ρεγκάτο, ανθότυρο, φέτα, κασέρι)
Γαλοπούλα καπνιστή 4-5 φέτες
1/2 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο



Για επάλυψη κρόκο αυγό με 2-3 κουταλιές γάλα ή νερό.
Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.

Εκτέλεση:
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη να διπλασιαστεί.


Τη χωρίζουμε σε 15 μπαλίτσες.


Ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε φύλλα όσο ένα πιάτο.


Τα περνάμε με λίγο μαργαρίνη ίσα με ένα κουταλάκι.
 Τα στοιβάζουμε ανά 5 το ένα πάνω στο άλλο, σύνολο 3 στοίβες.



Τα Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
ανοίγουμε την κάθε πεντάδα σε ένα μεγάλο φύλλο.



Χωρίζουμε τη ζύμη σε λωρίδες όπως την πίτσα.


Βάζουμε την γέμιση μία κουταλιά κάθε φορά.




Τυλίγουμε τα κρουασάν, τα αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν πάλι, τα περνάμε με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις,


Καλή όρεξη!!!



2 σχόλια:

  1. θα θελα να ρωτησω τη χωρητικοτητα της κουπας που χρησιμοποιειται.καθως και στη συνταγη σας Σφολιατίνια με κιμά και λαδοτύρι και πώς κάνουμε μία πολύ εύκολη, σπιτική σφολιάτα! τα υγρα ηταν πολλα και εβαλα 1 κιλο αλευρι
    η δική μου κούπα : 1 κουπα λαδι 220
    1 κουπα γαλα 240
    1 κουπα αλευρι 125γρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ