Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Τούρτα ζελέ με ανανά και γιαούρτι!






Ελαφρύ,  νόστιμο, δροσερό και πολύ εύκολο γλυκό!
Το τρώμε πάντα μετά το κατσικάκι το Πάσχα, αλλά τώρα το ξανα έκανα και θα γίνει το αγαπημένο μας για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού όταν αυτό έρθει!!!!
Μπορούμε να το κάνουμε με ότι φρούτο θέλουμε, ροδάκινα, κεράσια, φράουλες!!!



Υλικά:
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά  κρύα από το ψυγείο
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά ή βερίκοκο (για το χρώμα)
2 γιαούρτια 2%  στραγγιστά  400 γρ.
2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά αν θέλουμε το ζελέ πολύ γλυκό, εγώ δεν βάζω).

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε 2 ποτήρια νερό, λιώνουμε τα 2 φακελάκια ζελέ και τη ζάχαρη.
Στραγγίζουμε τον ανανά ο ζωμός του ανανά είναι ένα ποτήρι το ρίχνουμε στο ζελέ και ανακατεύουμε.

Κρατάμε 2 ροδέλες που τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, για να τις βάλουμε μέσα.
 Στο μούλτι βάζουμε τα κομμάτια του ανανά, προσθέτουμε  το γιαούρτι, και τον ψιλοκόβουμε, να ενωθούν με το γιαούρτι.
Να μην λιώσει εντελώς ο ανανάς, να τον νιώθουμε όταν τον τρώμε.


Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός ζελέ και ανανά και το βάζουμε σε μία φόρμα σιλικόνης, αν δεν έχουμε βάζουμε μεμβράνη σε μία απλή φόρμα του κέικ .


Αφού παγώσει για μία νύχτα στο ψυγείο το ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς το σε μία πιατέλα  και καλή μας όρεξη!!!!










2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό το γλυκό με τον ανανά! Μπορώ να το κάνω με φρέσκιες φράουλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικό ,δροσερό και εύκολο .Το κάνω κάθε χρόνο το καλοκαίρι με ό,τι φρούτο έχω σε αφθονία .Υπέροχο με άγρια βατόμουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ