Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Σοκολατάκια φουντουκιού!


Σοκολάτα !!! Καλό μήνα να έχουμε  !!!
Λαχτάρισα για λίγη σοκολάτα, εγώ την τρώω με ξυρούς καρπούς, άλλωστε, το έχετε καταλάβει από τις συνταγές μου,!!!
Με 1 κουβερτούρα  200 γρ. 1 κρέμα γάλακτος  200 γρ. φουντούκια καβουρντισμένα 200 γρ. και αυτό είναι όλο!
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό  ή γυάλινο μπόλ, ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίζει να φουσκώνει η κρέμα τη ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα, περιμένουμε ένα με δύο λεπτά, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, την αφήνουμε μερικά 4-5  λεπτά, να κρυώσει και προσθέτουμε τα φουντούκια.


Βάζουμε σε μία μικρή φόρμα λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί, το κόβουμε σε κομμάτια και το προσφέρουμε σαν φοντάν!!!! Στον εαυτό μας,,,,,,!!!



Καλή επιτυχία

14 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά λάθος αφαίρεσα τα σχόλια μου και ήταν μακροσκελή,όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω Χρύσα..
    Τα καρέ σου σοκολατάκια καταπληκτικά!
    Μία εύκολη διαδικασία παρασκευής με απλά υλικά και πολύ καλό αποτέλεσμα.Η μόνη παρέμβαση που θα έκανα,αν μου το επέτρεπες,θα ήταν να καραμελώσω τα φουντούκια και με ένα,άντε δύο σπασίματα να προσθέσω τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα της σοκολάτας.Υπέροχα!!!
    Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μη σταθώ στην προηγούμενη ανάρτησή σου ,την φανταστική στριφτοτυρόπιτα!!Επιτυχημένο μεταξένιο φύλλο,ωραία εμφάνιση και πολλή νοστιμιά!
    Και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς να το θέλεις,μέσω των κατατοπιστικών φωτογραφιών σου,θα μπορέσω να διορθώσω ένα λάθος που έκανα ως τώρα..όταν τοποθετούσα τα στριφτάρια στο ταψί,δεν άφηνα αρκετό χώρο ανάμεσα,με αποτέλεσμα να μην καλοψήνονται τα φύλλα στο ένωμα τους..Παρατήρησα ότι αφήνεις χώρο για να φουσκώσουν και να αναπνεύσουν,για΄αυτό και το άριστο αποτέλεσμα στο ψήσιμο!
    Εύχομαι καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου σε χαιρετώ, πολύ μου αρέσει να αλλάζουμε σκέψης, έχεις δίκιο για τα καραμελωμένα φουντούκια,για όποιους τα τρώνε,εγώ απεχθάνομαι την καραμέλα, δεν τρώω ποτέ, με ανατριχιάζει, όπως και την άχνη ζάχαρη δεν μας αρέσει οικογενειακώς,,,, χα χα χα!!! φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχα είναι Χρύσα μου, πανεύκολα και τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Έρη μου αυτά τα σοκολατάκια τα συντηρώ στην κατάψυξη για περιπτώσεις υπογλυκαιμίας!!! Το φουντουκάκι σπάει τη γλύκα της σοκολάτας και είναι θεσπέσια!!!Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Απίθανα!!! Τέλεια!!!! Σα ψεύτικα φαίνονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι Πέπη μου Αληθινά, είναι τσεκαρισμένα, στα πρώτα 3-4 το διαπίστωσα, είναι απλά εύκολα, μμμμμμ σοκολατένια!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σοκολατένια φουντουκάκια, μοναδική λιχουδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα μαλώσουμε Μαρθούλα μου, θες πρώτα τη σοκολάτα και μετά τα φουντουκάκια, εντάξει!!!! Εγώ θέλω, ξυρό καρπό,,,, μετά σοκολάτα,,,, για να μη λιγώνομαι!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  7. "...και το προσφέρουμε σαν φοντάν στον εαυτό μας!"
    Αυτό μου άρεσε πάααααρα πολύ!
    Ζουζουνοσκανδαλιάρικα σαν κι εσένα. :)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ζαμπία μου! Τρελαίνομαι για σοκολάτα, δεν μπορώ να αντισταθώ ,,,τα άλλα τα γλυκά τα κερνάω στους άλλους, τα σοκολατένια τα κρύβω και από μένα, χα χα χα!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  8. φαίνονται υπέροχα, θα τα φτιάξω σήμερα. Τι άλλο μπορούμε να βάλουμε μέσα;ξερά δαμάσκηνα ίσως;ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντα σχεδόν...ότι έχουμε στο ράφι μας, αμύγδαλα, φιστίκια κράμπερις... σε άλλη συνταγή έχω βάλει στραγγισμένα γλυκά του κουταλιού!!!

      Διαγραφή
    2. τέλεια!ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ