Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Τραγανά κράκερς (kneckebrod) διαίτης!!!



Τραγανά πεντανόστιμα αγαπημένα (kneckebrod)  κράκερς διαίτης!
Τώρα με τη νηστεία δίνουν φοβερή  ενέργεια!
Για όποιους δεν θέλουν γλυκιές μπάρες δημητριακών!
Τα Λατρεύω, τα τρώω  εδώ και πολλά χρόνια πότε από Γερμανία πότε από Σουηδία!
Τα έχω εξελίξει στα γούστα μου και με ότι ξηρούς καρπούς ή δημητριακά μου αρέσουν!
Είναι αλμυρά τα τρώω σκέτα, με κασέρι, γαλοπούλα και μαρουλάκι σε σάντουιτς, τρώγονται σκέτα για δεκατιανό,  είναι πολύ υγιεινά, μας  χορταίνουν χωρίς να  μας φορτώσουν θερμίδες!!!
Βασικά είναι τόσο εύκολα στο να τα κάνουμε, αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Μπορούμε να τις πούμε και αλμυρές μπάρες δημητριακών!!!!



Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι σουσάμι καβουρντισμένο
½ φλιτζάνι λιναρόσπορο
2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
2 κ.σ. ηλιόσπορους
2.κ.σ. κολοκυθόσπορους
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή 
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. αλάτι
2 φλιτζάνια ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.



Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.


Αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσουν τα δημητριακά.



Απλώνουμε το υλικό σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ακόμη λίγο σουσάμι.
Μπορούμε να το χωρίσουμε νοητά σε τετράγωνα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε το φούρνο και αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν στο φούρνο .
Όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.


Αν δεν έχουν γίνει τραγανά όσο θα θέλατε βάλτε τα στο φούρνο στους 120 βαθμούς για λίγο ακόμη, εξαρτάτε από την ποσότητα που θα κάνουμε, πόσο λεπτά θα γίνουν.





Καλή επιτυχία!!!

Στη δεύτερη παρτίδα έβαλα και λίγα φουντούκια και αμύγδαλα, δε σας λέω τίποτα....υπέροχα!!!








14 σχόλια:

  1. Τι ωραία τραγανά κράκερς με σουσαμάκι!

    fetoula.blogspot.gr
    mononai.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγανά και πολύ νόστιμα!!!
      Καλό Πάσχα Αριάδνη!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλειες ενεργειακές μπάρες, αν βάλεις μέλι και ζαχαρίτσα παραπάνω γίνονται και κανονικές γλυκές για τα παιδιά.Και το να τις χρησιμοποιήσεις σαν φέτες για σάντουιτς πολύ έξυπνο! Το κρατώ! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφούλα μου βάζεις ότι γουστάρεις, εγώ είπα να κάνω λίγο διατροφή γιαυτό τα λέω λάιτ, αλλά τα τσάκισα στο πι και φι είναι τόσο νόστιμα τα άτιμα!!!
      Πολλά φιλάκια γλυκιά μου!!!
      Καλό Πάσχα σας εύχομαι!!

      Διαγραφή
  3. Πολυ πρωτοτυπη ιδεα! Αυτη και την προηγούμενη συνταγη σου ουτε που τις ειχα ξαναδει... Μπραβο!!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου χαίρομαι που σου αρέσουν!
      Μπορείς να τα δοκιμάσεις είναι πολύ νόστιμα, την Μ.εβδομάδα εγώ θα τα τσακίσω!!!
      Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  4. poli orea sindagi......ine omos 1 1/2 ora sto furno? i den ida ego kala?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειάσου Βύκη μου δε διάβασες λάθος, θέλουν 1 με 1 1/2 ώρα ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλεις, μετά την 1 ώρα τα βλέπεις! Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νόστιμα κράκερ τα kneckebrod, Χρύσα! Αγόραζα κάτι παρόμοιο παλαιότερα από το σ/μ. Μαζί με λίγο τυράκι και ντοματούλα, γίνονται ένα ωραίο και θρεπτικό σνακ. Καλοφάγωτα.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Είρήνη μου εγώ τα αγαπώ ιδιαίτερα και γιαυτό τα εξέλιξα λίγο, τους έβαλα ότι είχα στο ντουλάπι, ξηρούς καρπούς και δημητριακά που μου αρέσουν! Να τα δοκιμάσεις είναι πολύ νόστιμα!
      Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  7. Ειναι οτι ωραιοτερο εχω φαει σε κρακερς και το πιο υγειινο.Εισαι υπεροχη με ταξιδευεις με τα ταξιδια σου νασαι γερη δυνατη να κανεις πολλα.Εβαλα το χερακι μου και τα χαλασα λιγακι.1],δεν ειχα σικαλης και εβαλα σταρενιο ολικης 2]εβαλα το χαρτι στο ταψι την ζυμη και με το μικρο πλαστρακι το πατησα να ισιωσει.Ισως γιαυτο μου κολησε στο χαρτι και μετα τοξινα να φυγει.Πες μου τα λαθη μου κουκλιτσα μου να τα κανω τελεια σαν και σενα.Ευχαριστω πολυ,και θερμα συγχσρητηρια για ολες τις συνταγες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ρωτήσω επειδή δεν μου αρέσει το λάδι, με τι μπορώ να το αντικαταστησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ