Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Ψωμάκια νόστιμα και τριανταφυλλένια!



Μαλακά ψωμάκια, σαν να τρως κρουασάν !
Μία πολύ νόστιμη ζύμη για ψωμάκια.
Δεν χρειάζονται τίποτα άλλο για να τα φάμε, τρώγονται μόνα τους


Υλικά:
1 φλιτζάνι νερό ζεστό
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 κύβο μαγιά φρέσκια
2 αυγά + 1 ασπράδι + 1 κρόκο για επάλυψη
1 κουταλιά αλάτι
1 κγλ. Ζάχαρη
Αλεύρι 750-800 γρ.

Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο νερό, την αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.



Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, τα αυγά με το ασπράδι, το αλάτι.
Ζυμώνουμε μία ελαστική ζύμη με το αλεύρι λίγο πάνω λίγο κάτω το προσαρμόζουμε.




Αφήνουμε να φουσκώσει 40-50 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε 3 χοντρά φύλλα, τα βουτυρώνουμε ανάμεσα με λίγο βούτυρο, και τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.



Κάνουμε διάφορα σχέδια και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Μπορούμε να βάλουμε και λίγη φέτα στο κέντρο των κρουασάν για γεύση.








Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν, μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.
Περνάμε με τον κρόκο που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.




Καλή επιτυχία!






2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ