Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Μανιταροπιτάκια με σπιτική σφολιάτα βήμα-βήμα!



Φανταστικά μανιταροπιτάκια, τόσο τριφτά τόσο υπέροχο φύλλο, αξίζει να τα δοκιμάσετε εμάς μας ξετρέλανα νε!!!


Υλικά για το φύλλο:
500+100 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:
200 γρ μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές σάλτσα κόκκινης  πιπεριάς ΕΔΩ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Για ανάμεσα στα φύλλα:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 κρόκο για τη επάλυψη

Εκτέλεση:
Κάνουμε μία μέτρια  ζύμη, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.



Ετοιμάζουμε τη γέμιση, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 2-3 λεπτά τα μανιτάρια να μαραθούν λιγάκι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σάλτσα, το μαιδανό, το αλατάκι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.



Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το λάδι σε ένα μπολάκι.


Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε ένα φύλλο γύρο στα 40 εκ.
Περνάμε με το πινέλο από το μείγμα βούτυρο ελαιόλαδο.


Διπλώνουμε το φύλλο καλύπτοντας τα 2/3 του φύλλου και επανωτίζουμε το υπόλοιπο.



Ξαναλαδώνουμε και διπλώνουμε πάλι τη ζύμη, έτσι έχουμε ένα φάκελο.




Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης.
Ανοίγουμε την κρύα πλέον σφολιάτα σε ένα μεγαλύτερο φύλλο, λαδώνουμε και  την κάνουμε ρολό, κόβουμε σε φέτες ενός δαχτύλου και πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξει ή με τον πλάστη.




βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση, κλίνουμε με ένα πιρούνι γύρο-γύρο, περνάμε με κρόκο αυγού και φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.



Καλή όρεξη!!!!





8 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Είναι πεντανόστιμα όντος, προ παντός για εμάς που αγαπάμε τις πιτούλες!!! Φιλάκια Πεπούλα μου!!

      Διαγραφή
  2. Σπιτικη σφολιάτα;;; Αυτα ειναι, την αγαπω!
    Καλή συνέχεια στη μερα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν την σπιτική σφολιάτα δεν έχει Αριάδνη μου!!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Στις πίτες και στα πιτάκια δεν παίζεσαι!!
    Καλή βδομάδα Χρύσα μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λενάκι μου νάσε καλά!!! Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Μόλις σταματήσω τη διατροφή θα τα φτιάξω!!!!!!!!! χαχαχαχαχα
    Ήδη τρέχουν τα σαλάκια μου!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τατιάνα μου τρελαίνομαι για δίαιτες, για πες και σε μένα πια κάνεις να σου κάνω παρέα, χαχαχααααα!!!! Φιλάκια γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ