Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Μπαγκέτες γεμιστές με καρύδια!


Τραγανά ψωμάκι για όλες τις ώρες!
Είναι τραγανά από έξω και μαλακά μέσα.
Δαγκώνεις το ψωμί και σου έρχεται το καρύδι...υπέροχη νοστιμιά!




Τα έδωσα σχήμα του  κρουασάν τα γέμισα με καρύδια τα πασπάλισα με παπαρουνόσπορο, σουσάμι και χοντρό ροζ αλάτι!

Υλικά:

350-400 γρ αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι

1-2 κουταλιές βούτυρο

1/2 φλιτζάνι καρύδια

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη με το χέρι ή και με το μίξερ.



Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει την διπλώνουμε δύο- τρεις φορές και την αφήνουμε πέντε λεπτά ξανά να ξεκουραστεί.



Την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο το χαράζουμε  στα τέσσερα.



Μοιράζουμε τα καρύδια και τυλίγουμε τη ζύμη σαν ένα μεγάλο κρουασάν.




Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν 1 ώρα.
Περνάμε με λίγο βούτυρο λιωμένο πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, σουσάμι και χοντρό ροζ αλάτι Ιμαλαίων!!!






Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να χρυσίσουν.





Καλή επιτυχία!






4 σχόλια:

  1. Πολύ γκουρμέ η μπαγκέτα σου! Μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ γλυκιά μου χαίρομαι που σου άρεσε!!! Δεν είναι και πολύ απλή????/ Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Ωραίο και αφράτο! Μου άρεσε πολύ ο παπαρουνόσπορος και το σουσαμάκι απο πάνω!
    Καλό απόγευμα
    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό απόγευμα Αριάδνη, αν σου πω εκτός των άλλων το χοντρό αλάτι έκανε τη διαφορά!!! Φιλάκια καλό σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ