Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τυρομπουρέκια τυλιχτά με φέτα και κασέρι!




Τυροπιτούλες αφράτες, με νόστιμη ζύμη, τις γεμίζουμε με ότι γουστάρουμε.

Υλικά
240 ml γάλα ζεστό
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
500-550 γρ. αλεύρι
50 γ. βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Τυρί φέτα και τυρί κίτρινο  για τη γέμιση ( μπορούν να γίνουν και με γλυκιά γέμιση)




Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε στο γάλα, τη  μαγιά, το βούτυρο και τη ζάχαρη.



Προσθέτουμε τα αυγά το αλάτι και το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιαστεί.




Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε ένα φύλλο ορθογώνιο, αλείφουμε το μισό βούτυρο και χωρίζουμε τη ζύμη σε λωρίδες.
Ακουμπάμε μία κουταλιά τυριά και το κλίνουμε.






Περνάμε με λίγο βούτυρο και κρόκο αυγού, ( εγώ κράτησα λίγο από τον κρόκο αυγού από αυτά που έβαλα στη ζύμη.)
Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.




Ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.







Καλή όρεξη!!!






7 σχόλια:

  1. αυτη η συνταγη ειναι ακριβως η ιδια με αυτηzzcook.blogspot.gr/2015/03/blog-post_18.html
    μονονπου δεν εχει μπεικιν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://zzcook.blogspot.gr/2016/08/blog-post_68.html
    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ
    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙΚΙΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι απλά κάνω διαφορετικά σχέδια.... και να μη βάλω μπέκιν δεν υπάρχει πρόβλημα... απλά αν βιάζομαι βάζω και λίγο μπέκιν... βοηθάει να φουσκώσει ακόμη πιό πολύ!!!!

      Διαγραφή
  3. Μπορω να τα βαλω καταψυξη πριν τα ψησω και να τα διατηρησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ