Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τσουρέκια εύκολα χωρίς ζύμωμα!











Τσουρέκια εύκολα ψυγείου!
Μια συνταγή ακόμη, χωρίς ζύμωμα, την φουσκώνουμε στο ψυγείο και την πλάθουμε την άλλη μέρα μετά από 1 νύχτα.
Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές συνταγές για τσουρέκια στο διαδίκτυο, κι εγώ έχω πολλές αγαπημένες όπως ξέρετε,  αλλά και φέτος ήθελα να κάνω δοκιμή σε μία ζύμη που δεν θέλει καθόλου ζύμωμα ( η φίλη μας η Ελπίδα από το elpidaslittlecorner. μας άναψε φωτιές με τα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα. Έτσι έβαλα τα υλικά της δική μου συνταγής αλλά με την τεχνική της φίλης μου!
Έγιναν φανταστικά στη γεύση, και φυσικά πανέμορφα χωρίς να τα αγγίξω στο ζύμωμα!!!
Ακόμη πιο απλά και απο τα τσουρέκια μου για αρχάριους, ΕΔΩ απλός θέλουν τον χρόνο τους!


Τα υλικά:
1100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια σκληρό
4 αυγά
200 γρ βούτυρο καλό
400 γρ. γάλα
½ φλιτζανάκι του καφέ( Ελληνικού) ηλιέλαιο
2 φακελάκια ξερή μαγιά
350 γρ. ζάχαρη
¼ κγλ. μαστίχα
½ κγλ. κακουλέ
1 κ.σ. μαχλέπι
½ κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. αλεσμένες φλούδες πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού (Προαιρετικά)
Η ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Για επικάλυψη
1 κρόκο αυγό με λίγο γάλα 
Αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα, με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί και να λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε όλα τα αρωματικά και μυρωδικά, το λάδι, τη ζάχαρη, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, να μην είναι καυτό το μείγμα... τόσο που να αντέχουν τα δάχτυλα των χεριών,  συνεχίζουμε με  τα αυγά, τη μαγιά και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε να διαλυθούν και να ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο –λίγο συνεχίζουμε με μία μαρίζ να ενώνουμε τα υλικά χωρίς να βάλουμε τα χέρια η ζύμη είναι μαλακιά ( όταν παγώσει το βούτυρο στο ψυγείο θα σφίξει) δεν την παιδεύουμε.








Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να διπλασιαστεί 1 ½-2 ώρες, την βάζω στο φούρνο στους 40-45 βαθμούς.



Με την μαρίζ διπλώνουμε τη ζύμη μερικές φορές να ξεφουσκώσει, την σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη ή  βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα το σκεύος που έχουμε το ζυμάρι, το κλίνουμε καλά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, για ένα βράδυ, θα ξαναφουσκώσει.




Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε στον πάγκο λίγο αλεύρι αδειάζουμε τη ζύμη με λίγο αλευρωμένα χέρια κόβουμε την κρύα ζύμη σε λωρίδες, (κρύα πλάθεται υπέροχα) σε όσα  κομμάτια θέλουμε για να κάνουμε τις πλεξίδες που θέλουμε με 3 ή με τέσσερα κορδόνια (εγώ έβγαλα 5 τσουρέκια), όπως φαίνοντε στις φωτογραφίες!




Αραδιάζουμε τα τσουρέκια σε ταψιά με λαδόκολλα.





Σκεπάζουμε με πετσέτες τα τσουρέκια για 1 ώρα περίπου να διπλασιαστούν.
Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 2 κουταλιές γάλα ή νερό και περνάμε τα τσουρέκια με ένα πινέλο.




Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ, ή με σουσάμι αμύγδαλο και πασπαλισμένη ζάχαρη καστανή,




Ψήνουμε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις 25-30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος, ή στον αέρα στους 160 βαθμούς.
Όταν φουρνίζουμε τα τσουρέκια καλό θα ήταν να ψεκάσουμε το φούρνο με λίγο νερό, εγώ χύνω στον πάτο του φούρνου 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό, με τους υδρατμούς τα τσουρέκια γίνονται πιο αφράτα!









Στον φούρνο βάζω στον πάτο 1 μπολ μεταλλικό με νερό 1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ για να ψήνονται με υγρασία, ή χύνω το νερό στον πάτο του φούρνου...
Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και αφού κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να μείνουν μαλακά.
Καλή επιτυχία!!!



69 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χρύσα τώρα με μπέρδεψες πια από όλα όσα προτείνεις να φτιάξω. Αυτά βέβαια μου φαίνονται πολύ εύκολα για να δούμε.
    Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου όλες οι συνταγές βγάζουν υπέροχα τσουρέκια, ψάχνω πάντα την πιο εύκολη αλλά και νόστιμη συνταγή, τα συγκεκριμένα έγιναν φ α ν τ α σ τ ι κ α!!! Τα έκανα και τα ξέχασα για 24 ώρες να φανταστείς, τα ξεκίνησα το Σάββατο στης 11,30 το πρωί τα φούσκωσα 2 ώρες τα πάτησα με μία μαρίζ και τα έβαλα στο ψυγείο μέχρι χθες το πρωί στης 10.( σχεδόν 24 ώρες)... κρύα- κρύα τα έπλασα με λίγο αλευρωμένα χέρια και άφησα να φουσκώσουν 1 ώρα τόσο απλά!!!!! Αξίζει να δοκιμαστούν, δεν είναι και πολλά τα κιλά, εμείς φάγαμε τα 2 ζεστά, πεντανόστιμα μου έγιναν!!!! Πολλά φιλιά καλές γιορτές!!! Καλό Πάσχα!!!

      Διαγραφή
  2. καλησπερα!πολυ ωραια η συνταγη και ευκολη!... εβαλα το μιγμα για φουσκωμα.Ομως επειδη δεν ειχα αλλο αλευρι ,εβαλα βιολογικο σκληρο αλευρι που ενω λεει οτι ειναι για ψωμι και τσουρεκια ,εδω και μια ωρα δεν φουσκωνει.(το εβαλα στο φουρνο στους 40 βαθμους)..Λες να φταιει το αλευρι που ειχε λιγο μια υφη σαν ........σιμιγδαλι?Η μαγια μου ηταν φρεσκια και τα υγρα που τη διελυσα ηταν χλιαρα και οχι καφτα...Ελπιζω να φουσκωσει.....ανυπομονω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή θέλουν τα τσουρέκια φίλη μου άστα μέχρι να διπλασιαστούν, και μετά στο ψυγείο!!! Καλή επιτυχία!!! Θα χαρώ να έχουν επιτυχία, αν έβαλες σιμιγδάλι πάλι πιστεύω να γίνουν! Καλό Πάσχα!!!

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!Καλο Πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τολμησα να τα κανω και εγω....εδω και δυο ωρες δεν λεει να φουσκωσει το ζυμαρι,εκανα την συνταγη οπως ακριβως ελεγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έχετε υπομονή θα φουσκώσουν αν βάλατε μαγιά...εύχομαι να μην ψήθηκαν στην κατσαρόλα, αν τα κάνατε όπως λέει η συνταγή και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, σίγουρα θα γίνουν υπέροχα!!! Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!!!

      Διαγραφή
    2. το γαλα και το βουτυρο ηταν στην σωστη θερμοκρασια,αν το αφησω σκεπασμενο ετσι οπως ειναι τωρα εκτος ψυγειου θα παθει τιποτα?ευχαριστω πολυ,Καλο Πασχα!!!!

      Διαγραφή
    3. Και στο ψυγείο φουσκώνουν βάλτε τα σκεπασμένα με μεμβράνη και αφήστε τα μέχρι αύριο θα φουσκώσουν σίγουρα αργά και σταθερά! Και φυσικά κρύα πλάθονται!!

      Διαγραφή
    4. Βγηκαν τελεια, τα πρωτα μου τσουρεκια!
      Την αλλη φορα λεω να βαλω βουτυρο γαλακτος για πιο πολυ αρωμα. Εσεις ποιο χρησιμοποιειτε;

      Ευχαριστω παααρα πολυ!
      Καλη Ανασταση

      Διαγραφή
    5. Χαίρομαι ιδιαίτερα αφού είναι και τα πρώτα σου Μαρία!!! Εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο Κέρκυρας και είμαι ευχαριστημένη όπως και το φλώρα, για ευνόητους λόγους δεν το γράφω!!! Καλή Ανάσταση με υγεία!!!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου για τα μυρωδικά που με ρωτάς είναι πώς τα θέλει κανείς, εμένα μου αρέσει και το κακουλέ και το μαχλέπι, ο αστεροειδης γλυκάνισος δεν μου αρέσει, μου θυμίζει ούζο που εγώ δεν πίνω, για τη μυρουδιά και μόνο!!! μπορείς να τα βρεις αλεσμένα να τα μυρίσεις και να αποφασίσεις τι σου αρέσει, πάντως αυτά τα δύο μυρίζουν παράδοση..Πάσχα!!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πώ παιδιά τα τσουρέκια φανταστικά πανευκολα και προπαντός όχι χρονοβόρα μπράβο σου Χρύσα θα τα υιοθετησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαινονται τα καλυτεροτερα. ΤΕΛΕΙΑ .Ευγε σας. Θα ηθελα να μου πειτε μπορω να τα αποθηκευσω στην καταψυξη για αργοτερα η πρεπει να ψηθουν πριν και μετα καταψυξη;;
    Σας ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ φίλη μου! Μαρία μου αφού τα ψήσουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη, απλά τα φουσκώνουμε στη συντήρηση πριν το ψήσιμο!!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  10. Τα πιο ευκολα και νοστιμα τσουρεκια που εχεω κανει ποτε !! Ευχαριστουμεεεε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ χαίρομαι που σας αρέσανε....κι εγώ τα κάνω συχνά!!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Φαίνονται υπέροχα!!!Μπράβο!!!Μία ερώτηση μόνο....ψήνω μόνο στις αντιστάσεις χωρίς καθόλου αέρα?Σας ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα.... σίγουρη επιτυχία!!!!
      ....όσο για το φούρνο, στον αέρα κάνω πίτες, στα τσουρέκια προτιμώ τελικά τις αντιστάσεις για να φουσκώνουν απαλά!!! καλό σας βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την συνταγη απο μένα και την νεα μου φίλη την Fabienne που τα εκανε και αυτη σημερα και οσους τα δοκίμασαν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα ολη μερα!!!!!!!Αν αντικαταστησω το ζωικο γαλα με γαλα αμυγδαλου θα υπαρξει προβλημα;;;; Τι νομιζετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι σεφ αγάπη μου... δεν μπορώ να σου δώσω απάντηση λυπάμαι!!! Τα φιλιά μου καλή μου ...καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  14. Καλημερα.... βγαινουν με ινες τα τσουρεκια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ εύκολα, νόστιμα και με πολλές ίνες όπως βλέπεται στις φωτογραφίες!!!
      Καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  15. αν χρησιμοποιησω αλευρι "κουλα"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας οπως και για τις ευχες .Σας ευχομαι καλο πασχα και να χαιρεστε συνεχως κοντα σας τους ανθρωπους που σας αγαπουν . φιλια σε εσας και την ομορφη πολη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα έφτιαξα χθές. Εάν εξαιρέσουμε ότι στο τελευταίο φούσκωμα αναγκαστικά έμειναν έξω για πολύ ώρα και έχασαν το σχήμα τους διότι έκανα και κουλουράκια παράλληλα, η χρήση φόρμας κέικ και λαδόχαρτου τα έβγαλε εκπληκτικά. Προσωπικά πήρα ολόκληρο το μαχλέπι και το ρόσταρα στον φούρνο. Μετά το έβαλα στον ρεντέ και εκεί έβαλα και την μαστίχα αργότερα για να μην μου κολλάει μόνη της. Επίσης πήρα από το κατάστημα των μπαχαρικών και χύμα βανίλια και έβαλα και ένα κουταλάκι. Βγήκαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια επιτυχία! Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Θα την καθιερώσω αυτή την συνταγή. Είναι εύκολη και γρήγορη χωρίς να ανησυχείς για το ζύμωμα (ειδικά αν έχεις πρόβλημα μέσης ή πόνο στα χέρια) Χίλια ευχαριστώ! Με υγεία και του χρόνου, Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία φίλη μου!!! Και μην περιμένεις για του χρόνου το Πάσχα, εγώ κάνω συχνά τη μισή ζύμη και κάνω τσουρεκάκια και κρουασάν στο τσακ μπαμ!!!
      Χαίρομαι πάντως που τα ευχαριστήθηκες!

      Διαγραφή
    2. Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία φίλη μου!!! Και μην περιμένεις για του χρόνου το Πάσχα, εγώ κάνω συχνά τη μισή ζύμη και κάνω τσουρεκάκια και κρουασάν στο τσακ μπαμ!!!
      Χαίρομαι πάντως που τα ευχαριστήθηκες!

      Διαγραφή
  18. Γεια σας, πειτε μου σας παρακαλω πολυ, Την πρωτη φορα που λετε οτι σκεπαζουμε την ζυμη?
    Την εχουμε για 2 ωρες εξω εκτος ψευγειου? Η μεσα στο ψυγειο κ την βγαζουμε για να την διπλωσουμε με τηνμαριζ κ ξανα για ενα βραδυ στο ψυγειο? Σας ευχαριστω πολυ.
    Η συνταγη σας φαινεται καταπληκτικη κ θελω πολυ να την κανω.
    Καλες γιορτες κ Χαρουμενα Χριστουγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. Γεια σας φίλη μου (θα μου άρεσε να βάζετε το όνομά σας) αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει εκτός ψυγείου, την πατάμε και την διπλώνουμε με την σπάτουλα ή μαρίζ... και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ θα ξαναφουσκώσει και την επομένη όπως είναι κρύα η ζύμη πλάθεται υπέροχα... καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  20. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!! Θα κάνω αυτές τις μέρες τα τσουρέκια κ θα σας πω αν τα κατάφερα :) Σίγουρα είναι από τις καλύτερες συνταγές αυτή γιατί πιστεύω ότι είναι εύκολη.

    Κ πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μόλις πριν από 10 λεπτά έβγαλα τα τσουρέκια από τον φούρνο κ τα 3 φαγώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ!
    Κ να φανταστείτε ότι δεν είχα αλεύρι για τσουρέκι! Καταπληκτική γεύση κ υφή Κ μαστιχωτά έγιναν!!! Εύκολα πολύ χωρίς κόπο κ άγχος για να πετύχουν!

    Σας ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη αυτή συνταγή!
    Είναι τόσο απλή που ειλικρινά ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑ!!!!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι φίλη μου μπράβο σου, όταν θέλουμε όλα μπορούμε να τα πετύχουμε!Καλές γιορτές με υγεία, χαρούμενα Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  22. Γειά σας και Χρόνια Πολλά!
    Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν χωράνε στο ταψί μου όλα τα τσουρέκια ούτε χωράνε να μπούν στην ηλ.κουζίνα και οι επιπλέον φόρμες του κέικ για να ψήσω κι άλλα
    Θα πάθουν τίποτα εαν τα αφήσω εκτός μερικά εως να ψηθεί η πρώτη παρτίδα τσουρεκιών? ή πρέπει να τα βάλω ψυγείο εως να ψηθούν τα πρώτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια σας πολλά! Θα σας έλεγα να χωρίσετε τη ζύμη, και να κρατήσετε τη μισή στο ψυγείο, να δουλέψετε με την υπόλοιπη! Καλή χρόνια με υγεία!

      Διαγραφή
    2. Καλημερα . Δοκιμασα τη συνταγη φετος (πρωτη φορα που προσπαθω τσουρεκια) ταχω πλασει κ τα εχω βαλει στο φουρνο να διπλασιαστουν κ τα δυο ταψια στον αερα. Σωστα επραξα; γιατι το απο κατω ταψι ακομα δε βλεπω να εχουν παρει ογκο τα τσουρεκια οσο στο απο πανω.

      Διαγραφή
    3. Τα τσουρέκια πάντα τα ψήνουμε ένα ένα ταψί στο φούρνο, αντιστάσεις ή αέρα, τα μπισκότα μπαίνουν δύο ταψιά, όσο για το φούσκωμα δεν τα βάζουμε στον αέρα απλά τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα, και όταν φουσκώσουν τα περνάμε με το αυγό και τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο! καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  23. Καταπληκτικη συνταγή! Έκανα πρώτη μου φορά τσουρέκια την μεγάλη εβδομάδα και πραγματικά έγιναν ΤΕΛΕΙΑ!!! Πολύ αφράτα, μυρωδάτα και γλυκά. Δεν κουράστηκα καθόλου και σήμερα έφτιαξα πάλι και έγιναν πάλι υπέροχα. Σ ευχαριστώ πολύ για αυτή την τόσο καλή συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έφτιαξα την ζυμη από χθές. Είπα να κάνω δυο στρογγυλές βασιλόπιτες. Θα φτάσει η ζύμη για δύο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζύμη θα κάνει 2 μεγάλες βασιλόπιτες σε 30αρι ταψί, τα 1100 γρ, αλεύρι βγάζουν 3 τσουρέκια άρα 2 πίτες νομίζω θα σας γίνουν, αφήστε στα ταψιά να διπλασιαστεί... τουλάχιστον η ζύμη!!!!Καλή χρονιά με υγεία!!!

      Διαγραφή
  25. Γειά σας είμαι η Νίκη και ήθελα να ρωτήσω επειδή μαρέσει η συνταγή που έχω για τσουρέκια θα μπορούσα να κάνω την ίδια διαδικασία δηλαδή να βάλω την ζύμη στο ψυγείο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά φίλη μου, όλες οι ζύμες με μαγιά μπαίνουν στο ψυγείο, μην τις φοβάστε φουσκώνουν αργά, αλλά σταθερά. Καλό και ευλογημένο Πάσχα!

      Διαγραφή
  26. Γειά σας!!! Είμαι η Κική!!! Μόλις έβγαλα τα τσουρέκια από το φούρνο αφράτα και μοσχοβολιστά!!! Η συνταγή πολύ ωραία. Εγώ για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποίησα τον αρτοπαρασκευαστη για το ζυμωμα(άφησα να ζυμωθούν για 15 λεπτά ) και μετα το πρώτο φούσκωμα ξεφούσκωσα τη ζυμη διπλώνοντάς την και την έβαλα στο ψυγείο. Φούσκωσε υπέροχα συις 24 ώρες που εμεινε μεσα. Εγώ χρησιμοποίησα φρέσκια μαγιά. Τη συνταγή θα την υιοθετήσω!!! ΚΑΛΟ ΠΆΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Πάσχα φίλη μου, μπράβο σου καλοφάγωτα τα τσουρέκια σου και του χρόνου με υγεία!!!

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα σας. Λέω να κάνω τσουρέκια και μου άρεσε η διαδικασία που ακολουθείτε. Να ρωτήσω, για το 1ο φούσκωμα, αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου 2 ώρες ή στον φούρνο 40 βαθμούς 2 ώρες? Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πρώτο φούσκωμα να διπλασιαστεί απλά η ζύμη... ή με κουβέρτα ή στο φούρνο στους 40 βαθμούς όπως βολεύει γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  28. Είναι τέλεια εύκολα (Δε περιμένεις να φουσκώσει η μαγιά,Μετά να φουσκώσει η ζύμη και μετά τα τσουρέκια)κοινώς δε κλείνεσαι μια μέρα φτιάχνοντας τσουρέκια!!!Το βράδυ ζυγιζω τα υλικά τα ανακατεύω όπως ακριβώς λέει η συνταγή (είναι παααααρα πολύ επεξηγηματικη),Και το πρωί σηκώνομαι λίγο νωρίτερα και έχεις με το καφέ σου υπέροχο ζεστό και κλωστερό τσουρέκι!!!Τα κάνω όποτε θέλω να μοσχοβολισει το σπίτι τσουρέκι!Μπράβο κ.Χρύσα υπέροχη η συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Την πρώτη φορά που τα έκανα έγιναν υπέροχα σήμερα δεν μου φουσκώνουν την πρώτη φορά φουσκωσαν όχι πολύ καλά μετά από 4 ώρες το έβαλα στο ψυγείο όλο το βράδυ και φεν φουσκώνει με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά με υγεία Γιώτα, μήπως η μαγιά είχε πρόβλημα ή το νερό ήταν πολύ ζεστό...εύχομαι να πήγαν όλα καλά στο τέλος!!!

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα. Φαίνεται ωραία κ εύκολη η συνταγή σας.να ρωτήσω για το αλεύρι.το ριχνω ολο μεσα στη ζυμη 1100γρ ή κρατάω λίγο για μετά που θα βάλω στον πάγκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα όλα πήγαν καλά μέχρι και το πλέξιμο. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ περιμένω 2.30 ώρες τώρα δεν έχουν διπλασιαστεί να τα βάλω για ψήσιμο η να περιμένω κι άλλο; τη βοήθεια σας παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα οταν λεμε αλεύρι σκληρο τι μπορω να χρησιμοποιήσω δηλαδη;γιατι εδω στην κυπρο δεν εχει τα αλευρια που χρησιμοποιούμε στην Ελλαδα που ειναι συγκεκριμένα δυστυχώς. Εχει το χωριάτικο ,το φαρινα κ για ολες τις χρήσεις. Μια φορα ειχα χρησιμοποιήσει χωριατικο αλλα ηταν πετρα υστερα δεν τρωγοντουσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα για όλες τις χρίσεις, όχι ολικής, το φαρίνα είναι με μπεκιν για κέικ...άρα μένει το για όλες τις χρίσεις , αυτό θα έλεγα, ή να γράφει για τσουρέκια!!!! Καλό Πάσχα!!!!

      Διαγραφή
  33. Πολύ καλή συνταγή τέλεια τσουρέκια και εύκολα ευχαριστούμε 💋

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!! Τα έφτιαξα πανεύκολα και έγιναν φανταστικά. Συγχαρητήρια κι ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή. Δε θα την αλλάξω ποτέ. Και του Χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπεροχα φαινονται τα τσουρεκια σας λεω να επιχειρήσω να τα κανω φετος θα ηθελα να ρωτησω εαν δεν αφησουμε τη ζυμη να φουσκωσει εξω και την βαλουμε μονο στο ψυγειο γινεται;και αν ναι θελει περισσότερες ωρες; ευχαριστω πολυ και καλο πασχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούν να μπουν στο ψυγείο όλο το βράδυ χωρίς να φουσκώσουν προηγουμένως...να γίνει αργό φούσκωμα!!!

      Διαγραφή
  36. Εύκολη,νόστιμη και το κυριότερο δεν βάζεις ούτε το μικρό σου δακτυλίδι! Συγχαρητήρια για την εκπληκτική συνταγή,την έχω υιοθέτηση εδώ και χρόνια και πετυχαίνει πάντα!
    Καλή Ανάσταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας χαίρομαι πολύ! Καλή Ανάσταση σας εύχομαι με υγεία και αγάπη!

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα. Έκανα την συνταγή αλλά δεν φούσκωσαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τσουρέκια θέλουν χρόνο και ζέστη ...μόνο αν η μαγιά καεί δεν φουσκώνουν, αλλιώς περιμένουμε και θα φουσκώσουν σίγουρα...να φανταστείτε φουσκώνουν ακόμη και αν τα βάλουμε στο ψυγείο!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ