Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Κολοκυθάκια με πατάτες και τυριά στο φούρνο!




Ο κήπος μας είναι στο φόρτε του αυτή την εποχή, τα κολοκυθάκια νομίζω μεγαλώνουν σε μία νύχτα.
Τα έχω είδη κάνει με πολλούς τρόπους, τηγανιτά, ψητά, κολοκυθόπιτες.... και σήμερα στο φούρνο με τυράκι, τρώγονται και κρύα την άλλη μέρα σαν συνοδευτικό, σαν σαλάτα τα τρώω εγώ, μη σας πω είναι και διαιτητικό φαγάκι!!!





Υλικά:
2-3 κολοκυθάκια
2-3 πατάτες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1-2 φετούλες καπνιστό μπέικον (Προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2-3 κουταλιές παρμεζάνα ή τυρί κίτρινο τριμμένο
2-3 κουταλιές φρυγανιά
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Αλάτι πιπέρι, ρίγανη ή αρωματικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε φετούλες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και το κίτρινο τυρί.



Τα απλώνουμε σε ένα ταψί.



Πασπαλίζουμε τη φρυγανιά και από πάνω το κασέρι ή την παρμεζάνα.







Βρέχουμε και στύβουμε  μία λαδόκολλα και την απλώνουμε από πάνω.


Ψήνουμε μία ώρα στους 200 βαθμούς στον αέρα.














Καλή όρεξη!!!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ