Ο κήπος μας είναι στο φόρτε του αυτή την εποχή, τα κολοκυθάκια νομίζω μεγαλώνουν σε μία νύχτα.
Τα έχω είδη κάνει με πολλούς τρόπους, τηγανιτά, ψητά, κολοκυθόπιτες.... και σήμερα στο φούρνο με τυράκι, τρώγονται και κρύα την άλλη μέρα σαν συνοδευτικό, σαν σαλάτα τα τρώω εγώ, μη σας πω είναι και διαιτητικό φαγάκι!!!
Υλικά:
2-3 κολοκυθάκια
2-3 πατάτες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1-2 φετούλες καπνιστό μπέικον (Προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2-3 κουταλιές παρμεζάνα ή τυρί κίτρινο τριμμένο
2-3 κουταλιές φρυγανιά
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Αλάτι πιπέρι, ρίγανη ή αρωματικά της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε φετούλες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και το κίτρινο τυρί.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε τη φρυγανιά και από πάνω το κασέρι ή την παρμεζάνα.
Ψήνουμε μία ώρα στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Καλή όρεξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
سعودي اوتو
Aψητα είναι από μέσα....��
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθόλου...υπέροχα έγιναν...μία δοκιμή θα σας πείσει!!!
ΔιαγραφήΜία ώρα στους 200 βαθμούς και σκεπασμένα τα λαχανικά....και κοτόπουλο ψήνετε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ καλη συνταγη και γρηγορη τη συστινω ανεπιφυλακτα
ΑπάντησηΔιαγραφή