Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Μπούτια γαλοπούλας στη χύτρα, με αρωματικά (διαίτης)!!!



Μπουτάκια Γαλοπούλας στη χύτρα!


Υλικά:
2-3 μπούτια γαλοπούλας 
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό κρεμμύδι
1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο
1-2  κλαδάκια θυμάρι
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. πάπρικα
½ κ.γλ. τζίντζερ
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα της χύτρας σε λίγο λάδι ροδίζουμε τα μπουτάκια αφού τα αλείψουμε με τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.




Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και ένα ποτήρι νερό.
Βράζουμε στη χύτρα 40-45 λεπτά.



Μπορούμε να βγάλουμε το κρέας να στραγγίσουμε το ζωμό και να τον δέσουμε με 1-2 κουταλάκια κόρν φλάουρ, για να κάνουμε μία φανταστική σάλτσα.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ωραιότατο πιλαφάκι.
Εγώ τα τρώω με σαλάτα ή ψητά λαχανικά, είναι νοστιμότατα τα μπουτάκια ζεστά ή κρύα!!!


Ένα πιάτο και για όσους κάνουν διατροφή!




Καλή όρεξη!!!






1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ