Κρουασανάκια
τραγανά χωρίς ζύμωμα
Ναι… χωρίς ζύμωμα
μόνο ανακάτεμα με το κουτάλι!
Μιας και δεν με
βοηθούν τα χέρια αυτό τον καιρό, (πρέπει να ξεχάσω το ζύμωμα για λίγο) έκανα
αυτά τα πανεύκολα κρουασανάκια και ενθουσιάστηκα έγιναν υπέροχα στη γεύση και
στην υφή!!!
Υλικά για 32
κομμάτια
Για τη ζύμη:
1 αυγό
200 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. γάλα
1 φακελάκι μαγιά
ξερή
1 κουταλιά σούπας
ζάχαρη
1 κουταλάκι μικρό
αλάτι
600 γρ, αλεύρι, φαρίνα κόκκινη
600 γρ, αλεύρι, φαρίνα κόκκινη
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το
αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ όπου θα φουσκώσει η ζύμη.
Ζεσταίνουμε το
γάλα και λιώνουμε μέσα τη μαργαρίνη πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία που να
μπορούμε να βάλουμε χέρι μέσα.
Στο γάλα προσθέτουμε
τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κάνουμε μία λακκούβα
στο αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά και ρίχνουμε το υγρό μείγμα, όπως και το αυγό.
Ανακατεύουμε να
ενωθούν τα υλικά, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και σκεπάζουμε το μπολ με μία
μεμβράνη και μία πετσέτα .
Η ζύμη είναι μαλακιά μη σας τρομάζει!!!
Η ζύμη είναι μαλακιά μη σας τρομάζει!!!
Σε 45 λεπτά το
ζυμάρι μας είναι έτοιμο.
Αν θέλουμε
μπορούμε να φουσκώσουμε τη ζύμη στο ψυγείο, αφήνοντάς την ένα βράδυ μέσα στο
ψυγείο, την άλλη μέρα το πρωί έχουμε φρέσκα κρουασάν από το δικό μας φούρνο.
Χωρίζουμε τη ζύμη
σε 4 κομμάτια.
Το κάθε κομμάτι
το ανοίγουμε σε ένα φύλλο όσο ένα μεγάλο πιάτο.
Χωρίζουμε το
φύλλο σε 8 κομμάτια ακτινωτά και τα τυλίγουμε αν θέλουμε τα κάνουμε σκέτα ή τα
γεμίζουμε με ότι μας αρέσει, μερέντα, μαρμελάδα.
Για αλμυρά, τυράκι,
κασεράκι ότι τραβάει η όρεξή μας.
Αν θέλουμε
περνάμε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό πριν τα ψήσουμε (προαιρετικά).
Πριν τα ψήσουμε
τα αφήνουμε 25 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε 20 λεπτά στους
200 βαθμούς στις αντιστάσεις, ή 180 αέρα!
Καλή όρεξη!!!
Τελεια και λαχταριστά!!! Θα τα φτιάξω σύντομα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα σου έχουν γίνει Ζουζού, και καθώς κι' εγώ από χέρια...πάω χάλια εδώ και καιρό, με κάνεις να θέλω να την δοκιμάσω το συντομότερο τούτη τη ζύμη σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.