Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κρέπες με άρωμα από σιμιγδάλι!





Σίγουρα όλοι έχουμε φάει ή και κάνει πολλές φορές κρέπες, εγώ κάθε φορά αλλάζω τη συνταγή, δοκιμάζοντας τις συγκεκριμένες μου άρεσε το άρωμα του ψημένου σιμιγδαλιού, θα σας έλεγα να δοκιμάσετε θα σας ενθουσιάσει.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το χυλό:
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλιές σιμιγδάλι
2 κουταλιές κόρν φλάουερ
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να έχουμε έναν χυλό που να κολλάει στην κουτάλα.



Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στην αρχή βάζουμε ένα κουταλάκι λάδι ή βούτυρο το περνάμε με μια χαρτοπετσέτα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε στο τηγάνι  μια μεγάλη κουταλιά χυλό και κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Αφού ψηθεί απο τη μία πλευρά τη γυρίζουμε από την άλλη.
Κάνουμε το ίδιο και με τον υπόλοιπο χυλό.
Μπορούμε συγχρόνως να γεμίζουμε τις κρέπες με μερέντα για γλυκές ή κασεράκι όπως αρέσουν σε μένα!!!











Καλή όρεξη!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ