Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μηλόπιτα σοκολατένια, με καρύδια, μέλι και ταχίνι!







Οι μηλιές μας φέτος έχουν πολλά και νόστιμα μήλα, τι να πρωτοκάνω προς το παρών τα τρώω ωμά αλλά μπήκα στον πειρασμό να κάνω και μία μηλόπιτα τις αποθύμησα, τις λατρεύω μετά τη σοκολάτα είναι το αγαπημένο μου γλύκισμα!
Είναι εύκολη μηλόπιτα αν έχετε λίγα μήλα στη φρουτιέρα σας μην διστάζετε στην ουσία με απλά  υλικά θα έχετε ένα υπέροχο γλυκό για τον καφέ σας!




Υλικά:

4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βιτάμ
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι  μπέκιν
1 φακελάκι βανίλια

3-4 μήλα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ταχίνι
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια
1-2 κουταλιές σταφίδες

Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τα μήλα σε ένα μπολ σε μικρούς κύβους, προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τη ζάχαρη τις σταφίδες και ανακατεύουμε.



Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέκιν και τη βανίλια.
Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο να αφρατέψουν,προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι διαδοχικά.
Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα.





Βρέχουμε μία λαδόκολλα και καλύπτουμε μία φόρμα ή ένα ταψάκι 28αρη και βάζουμε το μείγμα.
ψήνουμε τη μηλόπιτα 1 ώρα στις αντιστάσεις.



Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα, περιμένουμε 2 λεπτά ανακατεύουμε να λιώσει καλά και απλώνουμε επάνω στην κρύα μηλόπιτα.






Καλή όρεξη!!!





2 σχόλια:

  1. Ωραία, σοκολατένια και άκρως μυρωδάτη!!
    Γεια στα χέρια σου Ζουζού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Πηνελόπη μου νάσε καλά, αγαπώ τη σοκολάτα τόσο πολύ, μόνο στο στιφάδο δεν την έχω βάλει ακόμη, χαχααα!!!! Ναι όντως είναι φανταστική μηλόπιτα!!! Φιλακια

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ