Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Διπλοφουρνιστά με αμύγδαλα, σύκα ξερά και σταφίδες!



Καλό μήνα!!!
Πεντανόστιμα τραγανά παξιμαδάκια!
Με απλά υλικά έχουμε πάντα κάτι νόστιμο για τον καφέ μας.
Κρατάνε πολλές μέρες σε μεταλλικό κουτί μπισκότων.



Υλικά:
1 φλιτζάνι βιτάμ μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 αυγά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 φλιτζάνι σύκα ξερά ψιλοκομμένα ανάμικτα με σταφίδες
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
1 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κουταλάκι μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι + 2 κουταλιές για τα ρολά

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βιτάμ.


Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα σύκα και τις σταφίδες.



Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, το μπέκιν, και αλάτι.



Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και ρίχνουμε τη ζύμη.
Τη χωρίζουμε στα δύο.
Πλάθουμε δύο μπαστούνια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Τα χαράζουμε ανά έναν πόντο.



Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 25 - 30 λεπτά.



Τα βγάζουμε από το φούρνο.
Κόβουμε σε φέτες και τα αραδιάζουμε στο ταψί, τα ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 150 βαθμούς στον αέρα.




Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα.


Καλή όρεξη!!!


2 σχόλια:

  1. Θέλω ειλικρινά νασε συγχαρώ για τις ατελείωτες κ εύκολες συνταγές σου! Πολυ συχνά ψάχνω στο blog σου όταν αναζητώ ιδέες. Σε ευχαριστώ πολύ.
    Θα ήθελα να σε παρακαλέσω όταν αναφέρεις σε συνταγή την χρήση μαργαρίνης να βάζεις δίπλα την ποσοτητα ελαιολάδου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αν είναι δυνατόν, ευχαριστώ κ πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου γεια σου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μου αρέσει να μαγειρεύω δεν είμαι σεφ δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά κάποια γλυκά γίνονται καλύτερα με βούτυρο ή μαργαρίνη, τα διπλοφουρνιστά τα κάνω με βούτυρο πάντα, μου γίνονται νόστιμα δεν έχω δοκιμάσει με λάδι! Φιλάκια!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ