Για τη ζύμη:
Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
100 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4-5 φλιτζάνια αλεύρι
Για τη γέμιση, τυρί φέτα ή μυζήθρα
1 φλιτζάνι ζεματισμένα πράσα και 1 βλίτα
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζεματισμένα πράσα και 1 βλίτα
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο
Για την επικάλυψη
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με δύο κουταλιές γαλα
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο παραλληλόγραμμο.
Βουτυρώνουμε με μία κουταλιά βούτυρο πασπαλίζουμε το τυρί με το πράσο και το σπανάκι και από τη μακριά πλευρά τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες ακανόνιστες.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες ακανόνιστες.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Και τα πατάμε να απλώσουν λιγάκι γιατί θα φουσκώσουν όταν ψηθούν.
Μπορούμε να κάνουμε και μερικά στριφταράκια ατομικά, με τη ζύμη μπορούμε να παίξουμε όπως μας αρέσει.
Τα αφήνουμε 20-25 λεπτά να φουσκώσουν.
Τα περνάμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.Μπορούμε να κάνουμε και μερικά στριφταράκια ατομικά, με τη ζύμη μπορούμε να παίξουμε όπως μας αρέσει.
\
Αχ, ομορφιές και νοστιμιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου κοριτσάκι μου που είσαι εσύ? σ αποθύμησα Μαρθούλα μου, εύχομαι να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια, να περνάς όμορφα όπου και να βρίσκεσαι!!!!