Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Πιτούλες με τυρί, πράσο και βλίτα!



Για τη ζύμη:
Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
100 γρ. βούτυρο 
1 φακελάκι μαγιά ξερή 
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4-5 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη γέμιση, τυρί φέτα ή μυζήθρα
1 φλιτζάνι ζεματισμένα πράσα και 1 βλίτα
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο

Για την επικάλυψη
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με δύο κουταλιές γαλα


Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.






Τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο παραλληλόγραμμο.
Βουτυρώνουμε με μία κουταλιά βούτυρο πασπαλίζουμε το τυρί με το πράσο και το σπανάκι και από τη μακριά πλευρά τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.






Κόβουμε το ρολό σε φέτες ακανόνιστες.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Και τα πατάμε να απλώσουν λιγάκι γιατί θα φουσκώσουν όταν ψηθούν.




Μπορούμε να κάνουμε και  μερικά στριφταράκια ατομικά, με τη ζύμη μπορούμε να παίξουμε όπως μας αρέσει.





Τα αφήνουμε 20-25  λεπτά να φουσκώσουν.
Τα περνάμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.






\







2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γεια σου κοριτσάκι μου που είσαι εσύ? σ αποθύμησα Μαρθούλα μου, εύχομαι να είσαι καλά!
      Πολλά φιλάκια, να περνάς όμορφα όπου και να βρίσκεσαι!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ