Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Τυρομπισκότα καρυδιού με 3 υλικά!






Τυροκρουασάν και τυρομπισκότα φανταστικά!!!
Δοκιμάστε τα θα ενθουσιαστείτε όπως εμείς, μένουν τραγανά και την επομένη αν προλάβουν και μείνουν!!!
Η ζύμη μπορεί να γίνει και βάση για τάρτα είναι πεντανόστιμη.




Υλικά:
200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
200 γρ. τυρί κρέμα
3-4 φλιτζάνια αλεύρι
 1 πακ. μπέκιν
Αλάτι

Καρύδια και αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι.






Ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη, τη χωρίζουμε στα δύο και τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο.





Κάνουμε ένα φύλλο παραλληλόγραμμο και κόβουμε σε λωρίδες, τοποθετούμε καρύδια ή αμύγδαλα.







Ανοίγουμε σε ένα στρόγγυλο φύλλο, την υπόλοιπη ζύμη, τη χωρίζουμε ακτινωτά και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν, με το καρύδι στο κέντρο, ή το αμύγδαλο, του πάει τρέλα!!!





Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.





Περνάμε με ένα πινέλο με λίγο κρόκο αυγού αραιωμένο με μία κουταλιά νερό.




Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των μπισκότων.





Καλή όρεξη!!!






2 σχόλια:

  1. Η ιδέα για τον "εσώκλειστο" ξηρό καρπό πολύ μου άρεσε, καθώς την ζύμη γευστικά την έχω δοκιμάσει στο παρελθόν σε γλυκά κρουασανάκια. Την κρατώ για δοκιμή, το επόμενο διάστημα...
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πηνελόπη μου η ζύμη είναι νόστιμη απο μόνη της αλλά το κράτς του ξηρού καρπού την απογειώνει!!! Φιλάκια

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ