Τυροκρουασάν και τυρομπισκότα φανταστικά!!!
Δοκιμάστε τα θα ενθουσιαστείτε όπως εμείς, μένουν τραγανά και την επομένη αν προλάβουν και μείνουν!!!
Η ζύμη μπορεί να γίνει και βάση για τάρτα είναι πεντανόστιμη.
200 γρ. μαργαρίνη
με βούτυρο
200 γρ. τυρί
κρέμα
3-4 φλιτζάνια
αλεύρι
1 πακ. μπέκιν
Αλάτι
Καρύδια και αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κάνουμε ένα φύλλο
παραλληλόγραμμο και κόβουμε σε λωρίδες, τοποθετούμε καρύδια ή αμύγδαλα.
Ανοίγουμε σε ένα στρόγγυλο φύλλο, την υπόλοιπη ζύμη, τη χωρίζουμε ακτινωτά και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν, με το καρύδι στο κέντρο, ή το αμύγδαλο, του πάει τρέλα!!!
Ανοίγουμε σε ένα στρόγγυλο φύλλο, την υπόλοιπη ζύμη, τη χωρίζουμε ακτινωτά και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν, με το καρύδι στο κέντρο, ή το αμύγδαλο, του πάει τρέλα!!!
Αραδιάζουμε σε
ταψί με λαδόκολλα.
Περνάμε με ένα πινέλο με λίγο κρόκο αυγού αραιωμένο με μία κουταλιά νερό.
Περνάμε με ένα πινέλο με λίγο κρόκο αυγού αραιωμένο με μία κουταλιά νερό.
Ψήνουμε στους 180
βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των μπισκότων.
Η ιδέα για τον "εσώκλειστο" ξηρό καρπό πολύ μου άρεσε, καθώς την ζύμη γευστικά την έχω δοκιμάσει στο παρελθόν σε γλυκά κρουασανάκια. Την κρατώ για δοκιμή, το επόμενο διάστημα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
Γεια σου Πηνελόπη μου η ζύμη είναι νόστιμη απο μόνη της αλλά το κράτς του ξηρού καρπού την απογειώνει!!! Φιλάκια
Διαγραφή