Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Φανταστικός κορμός με γεμιστά μπισκότα, ξηρούς καρπούς και φρουί γλασέ!



Ο γιορτινός μου κορμός, τον απολαύσαμε όλοι!!!
Φανταστικός κορμός ψυγείου!
Αν είναι τα υλικά στις γεύσεις σας να τον κάνετε σίγουρα, είναι απλός, εύκολος και κρατάει αρκετές μέρες στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη...αν μείνει κομματάκι...

Υλικά:
2 φλιτζάνια φρούτα ξερά και γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα, (έβαλα ξερά σύκα σύκο γλυκό, κράμπερι, δαμάσκηνα, χουρμάδες, περγαμόντο γλυκό, ότι μας αρέσει και ότι έχουμε..)
1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ αμαρέττο ή  πορτοκάλι
300 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
2 φλιτζάνια ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους, (αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.
500 γρ, κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές φρουι γλασε πορτοκάλι για  το στόλισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα όπως και τα γλυκά του κουταλιού, τα μουλιάζουμε αρκετές ώρες με 1 ποτήρι μαυροδάφνη και το λικέρ ή το κονιάκ.



Μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα βάζω στο ψυγείο και να τα μαρινάρουμε αρκετές μέρες, έως 1 εβδομάδα να μουλιάσουν καλά, λόγο του αλκοόλ δεν παθαίνουν τίποτα!!!
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα στην κρέμα.
Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα στραγγισμένα, τη σοκολάτα με το κακάο και ανακατεύουμε.






Βάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα μία λαδόκολλα ή μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.
Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Διακοσμούμε ανάλογα!



Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. Αν και δε μ αρεσουν τα φρουι γλασε ετουτος ο κορμος πρεπει να ειναι υπεροχος.προσφατα εκανα εναν παρομοιο με σπιτικο γλυκο περγαμοντο η γευση ηταν α πε ρι γρα πτη!!!Ειχα σκοπο να βαλω και καρυδια αλλα δεν ειχα. Αυτος εδω ειναι σπεσιαλ! Παντως και πιο απλος νοστιμος βγαινει. Την επομενη φορα θα κανω τη συνταγη της γιαγιας μου.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ